După o absență de patru ani, îndrăgitul Festival Interjudețean de Folclor „Hora la Prislop” revine în calendarul manifestărilor tradiționale cu un program artistic deosebit, care va reuni ansambluri și interpreți din județele Maramureș și Suceava. Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Maramureș prin Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, alături de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina, în parteneriat cu Primăria orașului Borșa, va avea loc în data de 22 august.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Păstrând tradiția, în dimineața zilei de 22 august, începând cu ora 10:00 va fi oficiată slujba religioasă la Mănăstirea cu hramul „Schimbarea la Față” din Pasul Prislop, urmată de depunerea de coroane la Monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Manifestările vor continua cu o spectaculoasă paradă a portului popular, după care, începând cu ora 12:30 evenimentul va fi deschis oficial și publicul va avea ocazia să asiste la reprezentații artistice de mare valoare.

Pe scena amplasată la hotarul județelor Maramureș și Suceava vor urca Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” și Angela Buciu din Maramureș, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ansamblul „Cercănelul” și Anghelina Timiș din Borșa, dar și invitații speciali Gheorghe Zamfir, Nicolae Furdui Iancu și Formația Crai Nou, Cornelia și Lupu Rednic. În programul evenimentului se regăsește celebra horă în care sunt invitați să se prindă toți cei prezenți. Această ediție a „Horei la Prislop” va fi prezentată de Iuliana Tudor.

La festival vă veți putea bucura de un târg al meșterilor populari și de preparate tradiționale delicioase.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania