Tinerii cu nevoi speciale din Oradea se vor putea bucura de un loc destinat socializării. O grădină incluzivă se va construi în zona Pieței Rahova din oraș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Un loc special destinat persoanelor cu nevoie speciale se va realiza în Oradea, în perioada următoare, ca urmare a unei inițiative a asociației „Parteneriat pentru Educație”. În ședința Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CMUAT) Oradea din 12 august au fost analizate 50 de lucrări, dintre care 21 în comisia mare CMUAT și 29 în subcomisia operativă.

Asociația „Parteneriat pentru Educație” a solicitat și primit aviz favorabil din partea specialiștilor comisiei CMUAT pentru proiectul ce prevede amenajarea unei grădini publice. Aceasta va conține diferite zone de agrement și petrecere a timpului liber.

Astfel, se va evidenția o zonă de socializare centrală de 85 metri pătrați, spațiu destinat jocurilor, atelierelor de pictură, activităților de modelare plastică, biliard și ping-pong pe o suprafață de 93 metri pătrați. Va fi amenajată și o zonă pentru bar deschis în suprafață de 32 metri pătrați cu spații de depozitare aferente, o scenă în aer liber pentru spectacole și video proiecții pe o suprafață de 34 metri pătrați, precum și grupuri sanitare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania