Barcelona Flamenco Ballet va susţine două reprezentaţii suplimentare ale spectacolului “Flacăra Nopţii” în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, în condiţiile în care Kibbutz Contemporary Dance Company nu va mai fi prezentă fizic la Sibiu, la cea de-a XXVIII-a ediţie a FITS, ci cu un spectacol transmis online.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Reputata companie de dans din Israel, Kibbutz Contemporary Dance Company, nu va putea ajunge, din păcate, în România din cauza situaţiei dificile provocate de pandemia de coronavirus. Potrivit regulilor recent intrate în vigoare, la revenirea în ţara de origine, artiştii ar fi fost nevoiţi să respecte o perioadă de carantină de 7 zile, fapt care a condus la decizia de renunţare la deplasarea în România.

Una dintre cele mai mari companii de dans din lume, Kibbutz Contemporary Dance Company are o structură complexă, cu o echipă ce numără aproximativ 50 de dansatori, iar plasarea acestora în carantină ar fi afectat în mod semnificativ proiectele acesteia pentru o perioadă importantă de timp.

Deşi nu vor fi prezenţi fizic la Sibiu, publicul FITS se va întâlni cu măiestria dansatorilor din Israel în cadrul unei transmisii online. Reprezentaţia Kibbutz Contemporary Dance Company, “Nevoia de mângâiere/ASYLUM”, va fi transmisă în 24 august, ora 18:00, şi în 25 august, ora 06:00, fiind spectacol online înregistrat.

“Flacăra Nopţii”, în 22, 23 şi 24 august

Publicul FITS 2021 se va putea bucura de reprezentaţii suplimentare ale spectacolului “Flacăra Nopţii”, al Companiei Barcelona Flamenco Ballet, care a fost creat de artiştii spanioli special pentru Festivalul de la Sibiu şi va fi prezentat aici în premieră mondială.

“Flacăra Nopţii” va avea reprezentaţii în 22 august, la ora 18:00, în 23 august, ora 20:00, şi în 24 august la ora 18:00, la Centrul Cultural “Ion Besoiu” din Sibiu.

“Flacăra Nopţii”, regia şi coregrafia David Gutierrez, cu : David Gutierrez, Paula Reyes, Judit Perez, Andrea Amaya, Alba Soto, Claudia Martinell & EstefanĂ­a Maiz este unul dintre cele mai aşteptate spectacole ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, prezentat în premieră absolută, concesionat de nenumărate alte festivaluri ale lumii.

Organizatorii FITS sunt extrem de fericiţi că au putut pune în practică această soluţie excepţională deoarece Barcelona Flamenco Ballet creează mai mult decât un spectacol de dans, o adevărată operă de artă.

Persoanelor care au achiziţionat bilete pentru spectacolul “Nevoia de mângâiere/ASYLUM” al Kibbutz Contemporary Dance Company li se va returna contravaloarea biletelor, fizic la Agenţia Teatrală din Sibiu, iar online la adresa: contact@entertix.ro.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu are loc în perioada 20-29 august şi are o triplă dimensiune – fizică, hibridă şi online, cu tema “Construim speranţa împreună”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania