27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘSIMFEST înfruntă pandemia și merge mai departe

SIMFEST înfruntă pandemia și merge mai departe

Publicat în

spot_img
spot_img

A XVIII-a ediție se va desfășura la Tîrgu Mureș în perioada 13 – 19 septembrie, sub o nouă titulatură: Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST. El își păstrează, astfel, în cadrul competiției, specificul inițial, acordând în continuare o atenție deosebită producției de televiziune, dar se deschide și spre lumea cinematografiei. Prin adăugarea unei noi secțiuni, destinată filmului de animație, competiția SIMFEST acoperă, practic, toate genurile de creație audiovizuală și multimedia. Fapt care îi conferă, în continuare, un statut de unicitate printre celelalte festivaluri din lume.

Sunt doar două din noutățile pe care le aduce ediția 2021. Regulamentul competiției are, la rândul lui, multe prevederi noi. Poate fi consultat pe site-ul oficial www.simfest.ro.

Ediția precedentă, căreia pandemia i-a impus o desfășurare exclusiv online, a însemnat pentru organizatori o experiență pe cât de inedită, pe atât de valoroasă. Succesul ei, care a depășit orice așteptări, determină echipa SIMFEST să păstreze și această modalitate de desfășurare, în paralel cu cea tradițională, la care sperăm să se poată reveni în septembrie, cu participarea fizică a concurenților, invitaților și publicului. O mare parte din evenimentele programate va fi transmisă live, prin streaming, pe Internet. Vor fi, de asemenea, proiecții online ale producțiilor selectate pentru finală. Anul trecut, datorită acestora, au fost înregistrate peste 67.000 de accesări ale paginii de Facebook Simfest Romania și peste 100.000 de minute de vizionare a producțiilor. Premiile SIMFEST – 2020 au plecat pe 4 continente: Europa, Asia, America și Australia.

Găsiți lista evenimentelor în PROGRAMUL festivalului, pe site. SIMFEST rămâne, așa cum și-a propus mereu, dincolo de competiție și premii, un complex cultural. Echipa își propune să își mențină statutul câștigat anul trecut, când a primit 14 catalogări internaționale la nivel de 5 stele din 5 posibile.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel