fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘSIMFEST înfruntă pandemia și merge mai departe

SIMFEST înfruntă pandemia și merge mai departe

Publicat în

spot_img
spot_img

A XVIII-a ediție se va desfășura la Tîrgu Mureș în perioada 13 – 19 septembrie, sub o nouă titulatură: Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST. El își păstrează, astfel, în cadrul competiției, specificul inițial, acordând în continuare o atenție deosebită producției de televiziune, dar se deschide și spre lumea cinematografiei. Prin adăugarea unei noi secțiuni, destinată filmului de animație, competiția SIMFEST acoperă, practic, toate genurile de creație audiovizuală și multimedia. Fapt care îi conferă, în continuare, un statut de unicitate printre celelalte festivaluri din lume.

Sunt doar două din noutățile pe care le aduce ediția 2021. Regulamentul competiției are, la rândul lui, multe prevederi noi. Poate fi consultat pe site-ul oficial www.simfest.ro.

Ediția precedentă, căreia pandemia i-a impus o desfășurare exclusiv online, a însemnat pentru organizatori o experiență pe cât de inedită, pe atât de valoroasă. Succesul ei, care a depășit orice așteptări, determină echipa SIMFEST să păstreze și această modalitate de desfășurare, în paralel cu cea tradițională, la care sperăm să se poată reveni în septembrie, cu participarea fizică a concurenților, invitaților și publicului. O mare parte din evenimentele programate va fi transmisă live, prin streaming, pe Internet. Vor fi, de asemenea, proiecții online ale producțiilor selectate pentru finală. Anul trecut, datorită acestora, au fost înregistrate peste 67.000 de accesări ale paginii de Facebook Simfest Romania și peste 100.000 de minute de vizionare a producțiilor. Premiile SIMFEST – 2020 au plecat pe 4 continente: Europa, Asia, America și Australia.

Găsiți lista evenimentelor în PROGRAMUL festivalului, pe site. SIMFEST rămâne, așa cum și-a propus mereu, dincolo de competiție și premii, un complex cultural. Echipa își propune să își mențină statutul câștigat anul trecut, când a primit 14 catalogări internaționale la nivel de 5 stele din 5 posibile.

Adrian Meitner

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.