Luna iulie 2021 a fost luna cea mai caldă înregistrată vreodată pe Pământ, a anunţat Agenţia naţională oceanică şi atmosferică (NOAA) din SUA, informează AFP.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Aici, primul loc este cel mai rău”, a declarat şeful NOAA, Rick Spinrad. “Iulie este în general luna cea mai caldă a anului, dar luna iulie 2021 s-a autodepăşit, devenind luna iulie şi în general luna cea mai caldă înregistrată vreodată”, a subliniat el.

“Acest nou record se adaugă traiectoriei îngrijorătoare şi deranjante pe care schimbarea climatică a plasat globul”, a mai spus Spinrad.

Temperatura globală la suprafaţa planetei a fost mai ridicată cu 0,01 grade Celsius faţă de precedenta lună iulie cea mai caldă, în 2016 (la egalitate cu lunile iulie din 2019 şi 2020). Înregistrările şi datele privind temperaturile au început în urmă cu 142 de ani, a precizat NOAA.

Săptămâna trecută, serviciul european Copernicus privind schimbarea climatică (C3S) a estimat că luna iulie 2021 a fost a treia cea mai caldă lună iulie înregistrată vreodată pe Terra.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania