Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare COD GALBEN de caniculă, valabilă până marți, în cea mai mare parte din țară. Acest val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat se va resimți în 16 și 17 august

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde luni (16 august) cea mai mare parte a țării, iar marți (17 august) va persista în regiunile sudice, centrale și estice.

Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va  depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala local la munte, în nord și nord-vest, iar marți (17 august) mai ales în regiunile intracarpatice.

Duminică (15 august) este Cod Galben de caniculă pentru județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman.

Potrivit ANM în Banat, Crișana, local în Oltenia și sud-vestul Munteniei, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 34 și 36 de grade.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse în nord-vestul țării și la munte.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania