Accident teribil în Ungaria, pe autostrada M7, în zona Szabadbattyán. Cel puțin opt persoane, inclusiv șoferul, au murit în urma unui accident ale cărui cauze sunt încă necunoscute. Un autocar ce venea din Croația și transporta cetățeni maghiari, a căzut de pe un pod, rezultând decesul a opt persoane, rănirea gravă a altor opt și alți 40 de pasageri cu răni ușoare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul poliției, accidentul a avut loc duminică la ora 4:55 dimineața, la kilometrul 70 al autostrăzii M7 din zona Szabadbattyán.

Nu mai puțin de 17 unități de salvare au ajuns la fața locului, cei răniți fiind preluați de ambulanțe și transportați la patru spitale, în Székesfehérvár, Veszprém, Siófok și Budapesta.

Anett Szabó-Bistricz, purtătorul de cuvânt al Direcției de gestionare a dezastrelor din județul Fejér, a declarat că, din primele cercetări, reiese că autobuzul a străpuns balustrada și s-a ciocnit cu un stâlp. Peste cincizeci de persoane erau pasageri în acel autocar, iar pompierii din Székesfehérvár și Sárszentmihály au intervenit pentru salvarea pasagerilor, sub îndrumarea serviciului județean de gestionare a dezastrelor.

Polițiștii maghiari atenționează participanții la trafic să evite zona. Traficul a fost deviat la ieșirea din Szabadbattyán către drumul național 7, de unde se poate reveni pe M7 la intersecția cu drumul național 63.

Sursa foto: Sursa: MTVA

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania