Heliportul construit pe platforma Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa a fost acreditat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi devine operaţional, a anunţat marţi managerul unităţii spitaliceşti, Gabriel Lazany, printr-o postare făcută pe pagina sa de socializare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“17 august 2021 – o zi istorică, pe care ne va fi greu să o uităm. După ani de muncă, Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, SMURD BN1, a fost acreditat, el devenind operaţional. Mulţumim Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, reprezentat de Emil Radu Moldovan în calitate de preşedinte, pentru susţinere şi finanţare. Mulţumim tuturor consilierilor judeţeni care au crezut în acest proiect şi l-au votat în unanimitate”, a scris Lazany pe Facebook.

Construcţia heliportului, primul realizat pe platforma unui spital judeţean de urgenţă din România, s-a făcut din fondurile Consiliului Judeţean, investiţia ridicându-se la aproximativ 1,6 milioane de euro.

Heliportul a fost recepţionat la începutul lunii iunie, prin simularea unei aterizări efectuate de un elicopter SMURD care a avut ca scop verificarea sistemul de lumini care va asista intervenţiile pe timpul nopţii.

Heliportul de la SJU Bistriţa este deservit de un lift de mare viteză şi de un personal format din 13 persoane, dintre care opt sunt pompieri.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comments are closed.