Președintele Senatului, Anca Dragu, este invitatul special al “Atelierului de accesibilitate” de la Bistrița, un eveniment care își propune promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și de promovare a accesibilității.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Evenimentul are loc vineri, 20 august, de la ora 17.30, fiind conceput de echipa Inclusive Access și Asociația Alfabetul Scripor, în cadrul evenimentului “Povestea vinului din pasajele Bistriței” (Bistrița-Axa Breslelor- ona Turnul dogarilor-Parcul Municipal) organizat de Asociația Mocănița Transilvaniei.

”Suntem onorați să o avem alături pe doamna Anca Dragu , Președinta Senatului României, ca invitat special la evenimentul nostru. Așteptăm cu nerăbdare să învățăm din experiența, expertiza și eforturile depuse de domnia sa și echipa dânsei în îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele cu dizabilități. Va fi un atelier practic și interactiv de informare, promovarea a accesibilității și de schimbare a mentalităților asupra persoanelor cu dizabilități și al accesibilității.”, a declarat Andrei Nicu, manager Inclusive Access.

Organizatorii “Atelierului de accesibilitate” consideră că accesibilitatea este un drept fundamental și nimeni nu ar trebui privat de acest drept, iar evenimentul de vineri reprezintă un schimb de experiență al echipei Inclusive Access, invitaților și a persoanelor cu dizabilități pentru a promova accesibilitatea și a încuraja eforturile în accesibilizare pe toate palierele.

“Atelierul de accesibilitate” este o campanie de informare, conștientizare și sprijinire în respectarea dreptului fundamental la accesibilitate. Atelier practic și interactiv de informare, promovare a accesibilității și de schimbare a mentalităților asupra persoanelor cu dizabilități și al accesibilității, creat și susținut de întreprinderea sociala Inclusive Access

În cadrul atelierului, cei prezenți vor avea ocazia să afle informații legate de accesibilitate și accesibilizare, despre provocările de care se lovesc persoanele cu dizabilități și cum se pot rezolva. De asemenea, vor avea ocazia să experimenteze o parte din provocările lor zilnice pentru a înțelege cât de normală este accesibilitatea și cât de gravă este lipsa ei.

Pe lângă Anca Dragu, la eveniment vor fi prezenți reprezentanți din diferite asociații și instituții, specialiști, experți, oameni care pot produce schimbări pozitive, dar și persoane cu dizabilități care își vor spune povestea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania