Tinerii pasionaţii de securitate cibernetică se pot înscrie până pe 28 august la cea mai importantă competiţie de securitate cibernetică – Romanian Cyber Security Challenge 2021 (RoCSC21), eveniment organizat de CERT-RO, ANSSI şi SRI, cu susţinerea certSIGN, Orange România, BIT SENTINEL, Cisco și Palo Alto Networks.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primii clasați din categoriile eligibile (Juniori și Seniori) din cadrul evenimentului de tip CTF (Capture the Flag) vor forma lotul provizoriu al echipei naţionale a României de cyber, care ne va reprezenta în etapa finală European Cyber Security Challenge 2021 (ECSC), ediţie desfăşurată anul acesta în Cehia la Praga, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie.

Echipele formate din participanţii înscrişi la RoCSC21 vor trebui să rezolve un scenariu cu teste având trei nivele de dificultate, ce presupun dezvoltarea și apărarea unei infrastructuri, puncte fiind atribuite şi în cazul atacării celorlalte echipe.

Primilor 10 clasaţi în etapa naţională desfăşurată online pe platforma educațională CyberEDU.ro, din categoriile Juniori (16-21 de ani) şi Seniori (22-26 de ani), li se vor acorda atât premii substanţiale în bani sau produse din partea sponsorilor, dar au totodată şi şansa de a contribui la recucerirea trofeului european ECSC, câştigat în premieră de echipa României în cadrul ediţiei din 2019.

certSIGN, companie românească cu o experienţă de peste 14 ani în dezvoltarea de soluții de securitate cibernetică şi susţinător activ al celei mai mari competiţii europene de cybersecurity încă din 2017, se va implica şi în acest an în RoCSC21 prin dezvoltarea a multiple challenge-uri cu niveluri diferite de dificultate (din domenii precum criptografie și IoT – Internet of Things) şi suport oferit participanţilor care vor trebui să rezolve problemele pe parcursul zilelor de 28-29 august dedicate acestei etape.

De asemenea, compania va susţine lotul României în vederea participării la ECSC21, acoperind o parte a costurilor pregătirii, deplasării și participării la concurs.

European Cyber Security Challenge este o inițiativă a Agenției Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor (ENISA) și se derulează în conformitate cu Planul de Acțiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE. Ediţia din acest an va reuni 22 de ţări: Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia şi Spania.

NOUA ALFABETIZARE este o rubrică susținută de certSIGN.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania