Administraţia “Apele Române” anunţă că un dig de pe malul stâng al râului Tisa a fost distrus, la Sighetu Marmaţiei, din cauza unor lucrări ilegale de terasamente şi că poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În cursul zilei de astăzi, s-a constat că, pe o lungime de 70 de metri liniari, au fost executate lucrări de terasamente neautorizate care au condus la distrugerea digului de apărare de pe malul stâng al râului Tisa din Sighetu Marmaţiei. În urma apelării serviciului de urgenţă 112, politiştii de la Serviciul Criminalistic au deschis un dosar penal”, au anunţat, joi, reprezentanţii “Apele Române”.

Digul de apărare al oraşului Sighetu Marmaţiei are o lungime de 4.86 kilometri şi era realizat din 1964.

“Această situaţie va fi prezentată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, iar Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa din cadrul Administraţiei Naţionale ”Apele Române” va începe lucrările de refacere, în regim de urgenţă, a continuităţii liniei de apărare a oraşului, urmând să-şi recupereze costurile după finalizarea procedurilor juridice”, a adăugat sursa citată.

Valoarea lucrărilor de refacere a digului este estimată, în acest moment, la 150.000 de lei.

“Atragem atenţia că, în cazul unor inundaţii, astfel de activităţi ilegale pot genera, prin inconştienţă, pagube semnificative ale obiectivelor socio-economice, nu doar pe râul Tisa, ci pe toate sectoarele apărate de diguri”, au subliniat cei de la “Apele Române”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania