Până în 1 septembrie, timișorenii, dar nu numai, au parte de evenimente culturale și artistice, în 10 locații diferite, un program conceput pe cele 4 mari componente ale festivalului: MUSIC, TECH, FILM, THEATRE.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Flight Film Festival a fost prima componentă a evenimentului, care și-a luat zborul, cu 3 seri cu proiecții de film în aer liber, din 20 august până în 22 august, în 3 locații diferite: D’arc pe Mal, complex Flonta din Giroc și Iulius Gardens.

Componenta tech este următoarea destinație și se desfășoară între 23 și 25 august la Congress Hall din Iulius Town și între 27 și 29 august la Aerodrom Cioca. Organizatorii au pregătit un hackathon, 2 zile de conferință în care vom întâlni antreprenori și intraprenori, pionieri tehnologici, experți, futurologi și membrii unei comunități care vor dezbate teme actuale despre procesul de inovare în comunități și Tech World, un spațiu cu arhitectură unică, în care arta se conectează cu tehnologia.

Sunlight Theatre invită timișorenii la 6 nopți de teatru în aer liber, între 26 august și 1 septembrie. Maia Morgenstern, Marian Râlea, Dana Rogoz, Claudiu Istodor, Rodica Mandache, Florentina Țilea, Ionuț Vișan, Elvira Deatcu, Ioana Bugarin, Ruxandra Maniu sunt câteva dintre numele sonore ale teatrului românesc care vor urca pe scena Sunlight. De asemenea, participă cu spectacole Teatrul Odeon, Teatrul Evreiesc de Stat din București, Teatrul German de Stat din Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara, companiile independente Grivița 53 și UNTEATRU, precum și facultățile de teatru din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu și București.

Ultima destinație din călătoria Flight Festival este Aerodrom Cioca, locația care găzduiește, în weekendul 27-29 august, peste 40 de artiști români și străini care vor performa pe cele 4 scene muzicale.

Cap de afiș pe scena Flight Festival este cunoscutul artist belgian Lost Frequencies, alături de care, pe scena comercială, vor performa Stefan Biniak, Vito Mendez, Delia, Vunk, Vanotek &Muse Quartet, Jean Gavril, Mark Stam, DJ Dark, Mr.Pit, Angelos, Raw Main și mulți alți artiști celebri pe scenele din Paris, Londra, Dubai, Mykonos sau Ibiza.

ubitorii genului alternativ vor avea posibilitatea de a retrăi atmosfera de festival pe muzica artiștilor ca Subcarpați, Golan, Vița de Vie, Robin and the Backstabbers, Moonlight Breakfast, Cred ca sunt Extraterestru & Yardie Flo, Om la Lună și Melting Dice.

Scena Retro, Imani World și scena Take Off sunt scenele secundare, pregătite să ofere și ele momente magice participanților la festival, pe ritmuri și gusturi diferite de muzică.

Mai multe informații despre Flight Festival 2021 se pot găsi pe pagina de Facebook și pe website www.flight-festival.com. Biletele se pot achiziționa din rețeauaentertix și din rețeaua iabilet.ro.

Despre Flight Festival

Flight Festival a luat naștere în 2019 și este un festival de muzică, artă și tehnologie, dezvoltat de organizatori în contextul în care orașul Timișoara va găzdui Capitala Culturală a Europei și al cărui obiectiv este de a introduce cât mai mulți participanți în fascinanta lume a fenomenului cultural și de a poziționa orașul Timișoara pe harta festivalurilor relevante din Europa. În contextul pandemiei, Flight Festival a fost singurul festival de anvergură din România, care nu s-a anulat, oferind participanților pe Aerodromul Cioca concerte muzicale în condiții de distanțare și siguranță sanitară.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania