Evenimentul ”META FORM DAYS”, organizat între 27 și 29 august de cei de la Insula Creative Hub în spațiul ”The Cosmic House”  (strada Eremia Grigorescu, nr. 106) din Cluj , este o călătorie inițiatică, sinestezică a cărei destinație finală este rezultatul propriei tale interpretări libere. Dar nu vei călători singur, căci timp de trei zile vei fi ghidat de artiștii Insula printr-o serie de fuziuni experimentale: arte vizuale, performance și muzică live procesată digital și manual.
Keep on going, you’ ll never know where you’ll get!

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

ECLECTIC ENERGIES – Fusion: Les Nicolas, Cristian Ciceu, Patricia Marchiș 27-28 august, – Sala Mare, ora 20

Te pot iubi din inimă dacă trăiesc cu o inimă artificială? Electric Energies / Meta Form este o expunere experimentală a corpului uman în relație simbiotică cu tehnologia. Veți fi martorii anulării frontierelor dintre uman și artificial, totul într-o fuziune perfectă între imagine – sculptură și procesări digitale/manuale și sunet – o transă care îmbină improvizația liberă cu elemente din muzica clasică, în stil experimental.
Preț unic 30 lei. / Bilete: https://eventbook.ro/other/bilete-eclectric-energies
Băutura MetaForm este oferită de Vernisaj Moving Hub

DYSTOPIAN SoundLight – Fusion: Les Nicolas, Marin Grigore, Paul PS 29 august, – Sala mare, ora 20

Realitatea este produsul percepției. Cu alte cuvinte, ceea ce vezi nu este o imagine obiectivă a realității, ci o imagine creată de creierul tău, o interpretare a vibrației înțeleasă de ochii tăi. Iată de ce această fuziune dublează efectele de Video Mapping cu practica compozițională experimentală hibridă: minimal techno, synth wave, rominimal și sunetul ritualic al chitării.
Distopian SoundLight înseamnă atâtea arome câți degustători. Enjoy!
Preț unic 30 lei. / Bilete: https://eventbook.ro/other/bilete-dystopian-soundlight
Băutura MetaForm este oferită de Vernisaj Moving Hub

RADIOGRAPHIC TWINS – Fusion: Surorile Getwinnas, D.J. Vshayn
27 -29 august, – Sala Studio, ora 15 / Intrarea liberă

Radiographic Twins arată gingășia legăturii dintre gemeni printr-un fusion complex – sculptură, proiecții video, performance și original soundscape by Vshayn. Veți fi martorii etapelor fiziologice și emoționale prin care trec două entități de la momentul când ovulul s-a divizat, dând naștere la doi embrioni, până la separarea lor și continua dorință de unificare în ideea stabilirii unei forme finale, ideale. Există drumuri separate pentru gemeni sau sunt doar artere ale aceluiaș drum?

WE KEEP DANCING, WHILE WE TRY TO REACH EDEN – Raul Balica 27-29 august, Sala 100, ora 15 / intrarea liberă
O serie de polaroide care arată dorința oamenilor de a trăi împăcați cu ei înșiși, cu ceea ce sunt cu adevărat în esență, fără prejudecăți. Imaginile surprind fragilitatea trupurilor, în dualitatea lor: feminin și masculin în simbioză, cu scopul de a crește vizibilitatea celor din comunitatea LGBTQ+. Chirurgia intervențiilor de modificare a imaginii, respectiv de distorsionare a personajului ne transpune în zona visului, a halucinației. Artistul propune un contrast de genuri care nu ființează separat ci, dimpotrivă, fuzionează, se îmbină până la împreunare, ca în Grădina Edenului.

MAGIC ACTUAL – Fusion: Luca Roxana Emilia, Claudia Maria (27-29 august, Sala Galerie, ora 15 / intrarea liberă)
Înțeleasă sau neînțeleasă, magia există încă din cele mai vechi timpuri. Uneori a produs o sămânță de rod creativ, alteori o sămânță de scandal. Magic Actual este o lume vizuală marcată de două tinere artiste, Luca Roxana Emilia și Claudia Maria. Tehnica lucrărilor din expoziție este desen și grafică mixtă. Temele critice abordate sunt mitul și nevoia de permanentă reactualizare a taxonomiei artistice.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania