Festivalul de Operă şi Operetă în aer liber, un brand al Capitalei Culturale Europene produs de Opera Naţională Română Timişoara (ONRT), care trebuia să înceapă în Parcul Rozelor din Timişoara la acest sfârşit de săptămână, va suferi modificări în program şi ca locaţie, întrucât primăria nu a reuşit să finalizeze lucrările de reparare a scenei Teatrului de Vară din parc, decopertate în timpul furtunii din septembrie 2017.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Având în vedere că lucrările aflate în desfăşurare la scena din Parcul Rozelor nu au fost finalizate, Opera Naţională Română Timişoara anunţă modificarea programului celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului de Operă şi Operetă în aer liber. Astfel, spectacolele programate iniţial pentru zilele de 27 august (“Scripcarul pe acoperiş” de Jerry Bock), 28 august (“Contesa Maritza” de Emmerich Kalman) şi 29 august (“Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni) se anulează. Spectacolele prevăzute pentru perioada 3 – 5 septembrie vor avea loc pe scena din Piaţa Libertăţii, astfel: vineri, “Le nozze di Fogaro” (“Nunta lui Figaro”) de W.A. Mozart, sâmbătă, “La Boheme” (“Boema”) de G. Puccini şi duminică “Liliacul” de J. Strauss. Toate spectacolele încep la ora 20.30″, a transmis managerul ONRT, Cristian Rudic, într-un comunicat de presă.

Evenimentul desfăşurat în aer liber este cel mai mare din ţară de acest fel, care reunea peste 20.000 de spectatori, prestaţia artistică fiind asigurată de colectivul Operei Naţionale Române Timişoara (ONRT), inclusiv cu invitaţi de peste hotare.

Festivalul a pornit ca o iniţiativă de deschide apetitul timişorenilor pentru acest gen muzical, la toate spectacolele intrarea fiind liberă. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania