Prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth, a anunţat că începând de miercuri s-a redeschis Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) Timişoara, amplasat pe Stadionul CFR din municipiu şi care funcţionează ca secţie externă de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Victor Popescu” Timişoara, asigurând asistenţă medicală şi tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În contextul creşterii constante a numărului de cazuri şi a numărului de persoane care necesită spitalizare, s-a procedat la reoperaţionalizarea acestui spital modular, fiind operaţionalizate, de astăzi, cele 10 paturi în cadrul secţiei ATI şi 10 paturi pe secţia infecţioase, paturi non-ATI. În funcţie de evoluţia pandemiei şi de necesarul de paturi în spitale, SMMIT va reoperaţionaliza şi alte paturi non-ATI, la nevoie putând să fie operaţionalizate toate cele 54 de paturi non-ATI existente”, a afirmat Zoltan Nemeth.

Prefectul a reiterat că acest proiect local, SMMIT, ca secţie externă de infecţioase a Spitalului Militar Timişoara, a fost un efort comun al Ministerului Apărării Naţionale (care a realizat achiziţia cortului olandez, containerelor, aparaturii medicale şi non-medicale), al Primăriei Municipiului Timişoara (care a sprijinit şi prin intermediul SDM la conturarea drumurilor asfaltate), al societăţii Aquatim SA (care a realizat reţelele de apă şi canal) şi al ENEL (care realizat conexiunile din punct de vedere electric).

În cadrul SMMIT funcţionează în continuare şi un centru de vaccinare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania