Lucrările la ”Transalpina de Apuseni”, drumul lung de 78,5 kilometri care va lega Munții Apuseni de Autostrada Sebeș-Turda, la Aiud, au încetinit semnificativ în ultimele 2 săptămâni din cauza prețului la materialele utilizate, scrie economedia.ro

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a declarat că motivul ține de faptul că materia primă s-a scumpit cu valori cuprinse între 30 și 80%, ceea ce pune constructorul în imposibilitatea de a continua cu anumite lucrări, cum ar fi asfaltarea.

Constructorul este Asocierea dintre Societatea de Construcții Napoca – Operes SRL (Italia) – Cosedil SPA (Italia).

”Au încetinit ritmul pe acele lucrări care folosesc preponderent materiale al căror preț a crescut foarte mult. Noi avem bani, dar legislația nu ne permite să facem actualizarea costurilor. Așteptăm o ordonanță a Guvernului care să regleze aceste lucruri” a declarat Hațegan.

Acesta a adăugat că în prezent, constructorul lucrează totuși la terasamente și umpluturi, care sunt finalizate în procent de 80%.

Totodată, până la această oră au fost asfaltați 12 kilometri din drum (începând de la Aiud).

Stadiul fizic al lucrărilor (per total) este de aproximativ 30%, iar termenul de finalizare este anul 2023. Până la începutul verii, lucrările mergeau foarte bine. Administrația locală anunțase chiar că ar putea fi finalizate înainte de termen. Situația s-a schimbat însă pe parcursul lunii august.

Continuarea în economedia.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania