Ținutul Pădurenilor, din județul Hunedoara, a devenit cunoscut în special prin cântecele incluse în repertoriul regretatului Drăgan Muntean. El este cel care a dus în toată lumea, prin cântec și vers, frumusețea acestor locuri și, în memoria lui, pădurenii organizează an de an acest minunat festival.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Așadar, toți iubitorii de folclor sunt așteptați în 28 și 29 august 2021 la Poienița Voinii unde se desfășoară o nouă ediție a Festivalului Pădurenilor ”DRĂGAN MUNTEAN”.

Timp de două zile, în mirifica zonă montană, se derulează Nedeea Pădurenească, o slujbă religioasă de pomenire în memoria lui Drăgan Muntean și vizitarea Casei Memoriale a neîntrecutului doinitor.     

Un spectacol folcloric, desfășurat în aer liber, la reușita căruia își aduc contribuția îndrăgiți și talentați interpreți de muzică populară, din diferite zone ale țării, dar și formația de dansuri pădurenești din Ghelari, vor da frumusețe și culoare manifestării de pe Dealul Cornetului din Poienița Voinii.     

Organizatori sunt: Consiliul Județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Primăriile și Consiliile Locale din comunele Bunila și Ghelari.                             

Ioan Vasiu/UZPR

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania