13.7 C
Cluj-Napoca

Anchetă în Timiş, după ce mai mulţi pacienţi s-au internat în spital cu forme severe de COVID-19, deşi aveau certificate de vaccinare

Publicat:

Poliţiştii din Timiş au deschis o anchetă, dar şi dosar penal, după ce mai mulţi pacienţi cu forme severe de COVID-19 au fost internaţi la Spitaul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, deşi deţineau certificate de vaccinare. Poliţiştii vorbesc de metoda ”vaccinului la chiuvetă” folosită de unii medici de familie înscrişi în programul de imunizare.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, precum că persoane infectate cu virusul SARS COV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timişoara, ar deţine certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că, structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au demarat verificări în vederea clarificări tuturor aspectelor şi luarea măsurilor legale care se impun. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi zădărnicirea combaterii bolilor”, transmit reprezentanţii IPJ Timiş. 

Potrivit anchetatorilor, există suspiciuni că unii medici de familie, înscrişi în programul de imunizare a populaţiei aruncă serul vaccinului la chiuvetă, în loc să îl administreze pacienţilor, în timp ce pacientul este îscris în sistemul de vaccinare ca fiind imunizat, deşi inocularea nu a avut loc.

Poliţiştii numesc această metodă ”vaccinul la chiuvetă”. La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au fost internate mai multe persoane cu forme severe de COVID-19 care nu apar în cazul celor vaccinaţi, deşi figurează în sistemul de vaccinare ca fiind imunizaţi. Situaţia a fost semnalată de managerul unităţii medicale, medicul Cristian Oancea.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img