Primele cazuri de infectare cu tulpina Delta în Harghita; Jumătate dintre pacienţi sunt vaccinaţi

Data:

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a precizat că au fost trimise zece probe la analize de secvenţiere, iar în opt dintre cazuri s-a dovedit că era vorba de varianta Delta a noului coronavirus. Sursa citată a arătat că patru dintre pacienţii infectaţi cu Delta fuseseră vaccinaţi cu serul Pfizer.

Cazurile de infectare cu noul coronavirus înregistrate în Harghita în ultima săptămână au fost cu precădere în municipii şi oraşe, ceea ce denotă faptul că oamenii au călătorit, s-au întors din vacanţe, iar varianta Delta a fost “importată în judeţ”, a mai arătat Adrian Pănescu.

Datele statistice arată faptul că, în ultimele 24 ore, în judeţ s-au înregistrat patru cazuri noi de infectare, incidenţa numărului de cazuri la o mie de locuitori, la nivelul judeţului Harghita, fiind joi de de 0,07.

În ceea ce priveşte rata de vaccinare cu schemă completă, aceasta este în judeţ de 20,18%, mai informează Instituţia Prefectului.

În ultima săptămână, în Harghita s-au vaccinat cu prima doză un număr de 483 de persoane.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Bărbat atacat de urs în satul Văleni, anunţă preşedintele CJ Harghita

Borboly Csaba a explicat, într-un mesaj transmis live pe Facebook, că bărbatul i-a spus copilul să fugă, iar el a reuşit să se salveze după ce i-a dat de mâncare ursului din alimentele pe care le avea cu el.

O brutărie din Lunca de Jos a fost mistuită de flăcări

Pompieri militari şi civili acţionează, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o brutărie din localitatea Lunca de Jos, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Miercurea-Ciuc organizează, în premieră, un Hackathon social

Primăria Miercurea-Ciuc organizează, în premieră, un Hackathon social, un concurs de idei pentru ca strada Petőfi, artera pietonală a oraşului, să redevină centrul vieţii comunitare a urbei.