Săptămâna Culturii și Economiei arădene, eveniment aflat la cea de a doua ediție, a debutat cu o manifestare inedită: 24 de mașini de epocă au pornit, în această dimineață, din Arad, în cadrul Raliului Carpați Retro! Startul a fost dat de Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad!

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Consiliul Județean Arad organizează în perioada 27.08-5.09.2021 a doua ediție a Săptămânii Culturii și Economiei Arădene. Evenimentul a fost prefațat de ediția a XXII a Raliului Carpați Retro, organizat de Retromobil Club România, filiala Arad.

În cadrul Săptămânii se va desfășura un eveniment de gală dedicat celor mai performante administrații locale din județ. Gala va fi organizată în data de 4 septembrie, începând cu ora 11, la Expo Arad. CJA va premia și proiectele care fac diferența în comunitate, implementate la nivel de comune și orașe. Vor fi premiate, de asemenea, administrațiile care au reușit să atragă cele mai consistente finanțări din fondurile europene în ultimii cinci ani.

Un moment distinct al galei îl va reprezenta relația cu societatea civilă și mediul de afaceri, care a generat, în județul Arad, proiecte de dezvoltare la nivelul sănătății publice și a esteticii urbane.

„Această gală își dorește să pună în valoare, o dată în plus, cele mai performate primării, cei mai performanți primari și funcționari publici, oameni care au reușit prin activitatea lor să aducă un plus comunităților pe care le reprezintă. De asemenea, ne-am propus să ne manifestăm în mod public recunoștința față de acele companii și asociații care au muncit împreună cu CJA pentru modernizarea secțiilor de spital și a unor spații publice din Arad. Îmi doresc ca modelul pe care acestea l-au promovat să fie molipsitor și pentru alte entități. Nu în ultimul rând, în această gală vom pune accent pe evidențierea efortului pe care angajații Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad îl depun în perioada pandemiei pentru salvarea vieții și sănătății arădenilor”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Gala administrației arădene va fi urmată de un spectacol organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate a Centrului Cultural Județean Arad.

Săptămâna Culturii și Economiei Arădene va mai include seminarii, conferințe, lansări de carte, expoziții și un Târg al produselor locale, organizat la Expo Arad, în perioada 2-5.09.2021.

„Ne bucurăm că suntem gazdele unui eveniment atât de frumos, care reușește să pună Aradul pe harta manifestărilor organizate de Retromobil Club România! Am integrat acest concurs în cadrul Săptămânii Culturii și Economiei Arădene, un eveniment susținut de Consiliul Județean, pentru că dorim ca pasiunea celor care întrețin superbele automobile să fie evidențiată public, să facă parte integrantă din viața comunității arădene. Avem tradiție, Aradul a scris prima pagină a acestei frumoase istorii a automobilelor românești. La Arad a fost fabricat, în 1910 primul autoturism de pe actualul teritoriu al României: MARTA! Ne bucurăm să dăm șansa tinerilor și pasionaților să vadă modelele vechi, iar celor mai în etate nostalgii”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Săptămâna Culturii și Economiei Arădene include o serie de evenimente prin care administrația județeană dorește să pună în valoare cultura și tradiția, performanța în administrație și în actul medical, contribuția mediului de afaceri în dezvoltarea economică și socială a județului și, nu în ultimul rând, respectul pentru munca fiecărui arădean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania