Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a confirmat, vineri, că un angajat al grupului parlamentar al AUR, Mircea Gheorgheosu, a fost depistat cu substanţe interzise asupra lui, joi, la controlul pentru accesul în clădirea Parlamentului, fiind reţinut şi predat Poliţiei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Este adevărat, ieri, la controlul regulamentar pentru accesul în clădirea Parlamentului, un angajat de la grupul parlamentar AUR a fost depistat cu substanţe interzise asupra lui, a fost reţinut şi predat Poliţiei şi este o anchetă în derulare”, a precizat Dragu.

Întrebată dacă Senatul poate lua anumite măsuri asupra celui în cauză, ea a menţionat că acesta este angajat al grupului AUR, însă cazul va fi pus în discuţie la Comisia de disciplină.

“Este angajat al grupului AUR la Senat, este o menţiune importantă pe care trebuie să o facem aici, este grupul AUR care trebuie să facă ceva, noi vom pune în discuţie în Comisia de disciplină acest caz, mai ales că trebuie să arătăm ce se poate întâmpla, trebuie să arătăm că lucrurile nu pot merge în felul acesta”, a afirmat preşedintele Senatului.

Cât despre faptul că angajatul AUR le-ar fi spus celor de la SPP că asupra lui s-a găsit o cantitate foarte mică de substanţă interzisă, pentru folos propriu, Anca Dragu a spus că legea nu permite acest lucru.

“Legea nu permite nici pentru consum propriu şi categoric este o infracţiune gravă, dar acest caz este instrumentat deja de Circa 17 Poliţie”, a conchis preşedintele Senatului.

Poliţia Capitalei a anunţat că a fost solicitată vineri de SPP să se prezinte la unul din punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat care avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni.

“Lucrarea întocmită a fost transmisă unităţii competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti, la acest moment fiind în instrumentarea DIICOT – Structura Centrală”, a precizat sursa citată.

Copreşedintele AUR George Simion a afirmat se vor lua măsurile adecvate, după desfăşurarea anchetei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania