CTP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proprietăți industriale din Europa, intenționează să-și diversifice proiectele pe piața românească prin construirea unui terminal de marfă la Aeroportul Oradea. CTP Group a fost selectat pentru realizarea proiectului în urma unei licitații desfășurate în luna august a acestui an. Contractul a fost semnat astăzi de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan și Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul va fi direct legat de pista aeroportului Oradea și presupune lucrări complexe de construcție, conform standardelor aeronautice, cu platforme speciale și facilități de parcare pentru aeronave, sisteme de trafic eficiente, combinate cu facilitățile logistice necesare pentru ca un astfel de proiect să funcționeze corect și eficient .

Întregul proiect va fi construit pe un teren de 14,4 ha, din care 67.776 m2 vor fi construiți, iar peste 27.000 m2 vor fi folosiți pentru spații verzi. Proiectul include trei clădiri independente (depozite și hangare) și o platformă de 22.100 m2, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare și parcare a aeronavelor, în plus față de accesul auto și garajul de parcare pentru terminal.

Proiectul este considerat unul strategic pentru CTP, fiind primul din Oradea și având o componentă de infrastructură publică constând în conexiunea dintre proiect și calea de rulare. Planul este ca prima fază a proiectului să înceapă în Q4 2021 și construcția să aibă loc în 2022. A doua și a treia fază a proiectului vor avea loc în 2023. Toate lucrările la noul terminal ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul anului 2023.

”Ne vom strădui să nu dezamăgim așteptările comunității locale din Oradea și să livrăm un proiect conform standardelor CTP – construcție premium construită cu practici durabile, care va crea valoare adăugată pentru toate părțile implicate.”, a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

”Pentru o zonă care se dezvoltă, cum e Oradea şi județul Bihor, existența unor facilități logistice, incluzând și un terminal cargo, creează condiții pentru o dezvoltare economică mai bună.Vom colabora cu investitorii și cu ceilalți parteneri – Primăria Oradea, Agenția de Dezvoltare Locală și Aeroportul Oradea – pentru pregătirea documentațiilor, obținerea avizelor şi autorizațiilor necesare, în așa fel încât în primăvara anului viitor să înceapă lucrările.Mulțumesc dnei Dumitrache, echipei de la grupul CTP şi tuturor celor care ne-au susținut în acest proiect. Sunt convins că terminalul va crea condiții pentru noi afaceri și locuri de muncă în județul Bihor.”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Despre CTP

CTP se situează în primii cinci dezvoltatori de proprietăți industriale din Europa și este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice din Europa Centrală și de Est, deținând peste 6,6 milioane m² de spațiu logistic și operând în nouă țări din regiune.

Compania își propune să își extindă portofoliul de proprietăți cu până la 10 milioane m² până în 2023.

CTP Group este un lider recunoscut în proprietatea parcurilor industriale și logistice construite conform celor mai înalte standarde de durabilitate în acest sector, la nivel european. La sfârșitul lunii martie 2021, CTP a obținut certificări BREEAM cu ratinguri „Foarte bune” sau „Excelente” pentru întregul său portofoliu de proprietăți din Europa Centrală și de Est și va atinge obiectivul reducerii amprentei sale de carbon până la sfârșitul acestui an. .

De la sfârșitul lunii martie a acestui an, CTP este listată pe EURONEXT Amsterdam. În urma ofertei, capitalul social total emis și existent este format din 397.017.000 acțiuni, ceea ce implică o capitalizare de piață de 5,6 miliarde de euro. Prețul ofertei a fost stabilit la 14 euro pe acțiune.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania