Sublocotenentul în retragere Stan Dumitru, unul dintre puținii veterani de război din județul Maramureș care mai sunt în viață, a împlinit astăzi venerabila vârstă de 101 ani. El a fost sărbătorit de familie și rude, dar a primit și vizita primarului din Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, venit să-l felicite

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Locuitor al municipiului Sighetu Marmației, Stan Dumitru este o carte vie de istorie, de demnitate și de aleasă omenie. Am fost deosebit de onorat să-l felicit pentru cei 101 ani de viață și de istorie, la el acasă, unde împreună cu distinsa sa soție se bucură de bogăția experiențelor trăite, dar și de o minunată grădină îngrijită exemplar. În semn de aleasă prețuire și recunoaștere a faptelor de vitejie și a curajului de care a dat dovadă, i-am înmânat în numele administrației locale și a comunității sighetene o plachetă aniversară și un tort aniversar.”, a scris primarul Moldovan pe pagina de socializare.

Cu simplitatea care-l caracterizează, Dumitru Stan a apreciat gestul primarului, însă darul care l-a emoționat până la lacrimi a fost drapelul tricolor, pentru care și alături de care a luptat pe front și a înfruntat vitregiile acelor vremuri.

”Vă mulțumim pentru dragostea de neam și țară de care ați dat dovadă, dar și pentru sacrificiul și dăruirea cu care ați luptat pe front pentru ca noi să ne putem bucura astăzi de o țară liberă și întregită. Sănătate și mulți ani, domnule Sublocotenent în retragere – veteran de război, Stan Dumitru!”, a mai scris Vasile Moldovan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania