13.7 C
Cluj-Napoca

Comuna Ciugud, model de digitalizare pentru un district din landul german Brandenburg

Publicat:

O parte dintre soluții de tip „smart village” implementate la Ciugud vor fi folosite ca model de bune practici de Districtul Prignitz.

O delegație a Districtului Prignitz, Landul Brandenburg, din Republica Federală Germania, s-a aflat, ieri, într-o vizită de lucru la Ciugud. Delegația, condusă de către președintele districtului, Torsten Uhe și însoțită de Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a fost primită de către primarul Gheorghe Damian.

Discuțiile dintre echipa Primăriei Ciugud și oficialii germani au fost axate pe schimbul de bune practici în domeniul digitalizării. Astfel, delegația a vizitat și Școala Gimnazială Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, unde a participat la simulare unei ore interactive și i-a fost prezentat modul de predare abordat la nivelul școlii. Partenerii germani au aflat și cum a fost construit conceptul „Ciugud Smart Village” și ce soluții au fost implementate la nivelul comunei pentru digitalizarea serviciilor publice, a educației sau pentru reducerea consumului de energie și protejarea mediului înconjurător.

În urma acestei întâlniri bilaterale, s-a stabilit că proiectele de la Ciugud vor fi folosite ca exemple de bune practici de către Districtul Prignitz.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img