fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAComuna Ciugud, model de digitalizare pentru un district din landul german Brandenburg

Comuna Ciugud, model de digitalizare pentru un district din landul german Brandenburg

Publicat în

spot_img
spot_img

O parte dintre soluții de tip „smart village” implementate la Ciugud vor fi folosite ca model de bune practici de Districtul Prignitz.

O delegație a Districtului Prignitz, Landul Brandenburg, din Republica Federală Germania, s-a aflat, ieri, într-o vizită de lucru la Ciugud. Delegația, condusă de către președintele districtului, Torsten Uhe și însoțită de Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a fost primită de către primarul Gheorghe Damian.

Discuțiile dintre echipa Primăriei Ciugud și oficialii germani au fost axate pe schimbul de bune practici în domeniul digitalizării. Astfel, delegația a vizitat și Școala Gimnazială Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, unde a participat la simulare unei ore interactive și i-a fost prezentat modul de predare abordat la nivelul școlii. Partenerii germani au aflat și cum a fost construit conceptul „Ciugud Smart Village” și ce soluții au fost implementate la nivelul comunei pentru digitalizarea serviciilor publice, a educației sau pentru reducerea consumului de energie și protejarea mediului înconjurător.

În urma acestei întâlniri bilaterale, s-a stabilit că proiectele de la Ciugud vor fi folosite ca exemple de bune practici de către Districtul Prignitz.

Adrian Meitner

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel