Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat, marţi, că unitatea pe care o conduce va avea o ”zonă roşie COVID” pentru copii, deservită de 25 de paturi, numărul acestora putându-se dubla dacă numărul celor infectaţi cu SARS-CoV-2 va creşte, pentru a nu pune presiune pe Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş” din Timişoara.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Spitalul Judeţean pune la dispoziţie, de zilele acestea, 25 de paturi COVID pentru copii, pentru a ne asigura că micuţii au acces la cele mai bune servicii în caz de nevoie, locurile devenind rapid insuficiente la Spitalul ‘Victor Babeş’ (…). În prima fază, Spitalul Judeţean va crea o ‘zonă roşie COVID’ pe secţia de pediatrie a Clinicii Bega, cu 25 de locuri, pentru a prelua cazuri de copii cu COVID şi a scădea presiunea pe Spitalul ‘Victor Babeş’. Ulterior, dacă va fi nevoie, lucru pe care nu ni-l dorim, vom creşte numărul la 50 de paturi pentru copii pozitivi COVID. Vrem să ne asigurăm că orice copil care are nevoie va avea acces la îngrijiri de cea mai înaltă calitate”, a transmis Raul Pătraşcu.

El a subliniat că încă de la începutul pandemiei, spitalul a reuşit să ţină lucrurile sub control prin muncă şi colaborare intraspitalicească dar şi cu celelalte spitale şi cu autorităţile locale.

“Au început, din păcate, să apară cazuri şi să şi crească numărul celor infectaţi cu SARS-CoV-2 în rândul copiiilor. Luni am avut o întâlnire cu şeful Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, dr. Flavius Cionca, alături de managerul Spitalului ‘Victor Babeş’, dr. Cristian Oancea, şi directorul medical al Spitalului de Copii ‘Louis Ţurcanu’ Timişoara, dr. Mihai Gafencu, pentru a ne asigura că toţi copiii noştri au acces la servicii de sănătate”, a menţionat Raul Pătraşcu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania