9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂSprijin guvernamental pentru tinerii care nu lucrează și nu merg la școală

Sprijin guvernamental pentru tinerii care nu lucrează și nu merg la școală

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a dat startul semnării contractelor din cadrul Programul Operațional Capital Uman „Viitor pentru tinerii NEETs” în valoare totală de peste 185 de milioane de euro. Dintre cele 99 de proiecte câștigătoare, 12 au fost semnate astăzi la  minister, urmând ca restul să fie semnate în zilele următoare.Sfarsitul primului paragraf

Datorită celor 99 de contracte câștigătoare aproape 60 de mii de tineri NEETs („Not in Employment, Education or Training”), șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității rome, cu vârsta între 16-29 ani, vor beneficia de măsuri adaptate nevoilor lor, astfel încât să poată să-și finalizeze studiile obligatorii, să urmeze cursuri de calificare profesională în meserii pentru care este o mare cerere pe piața muncii și să își găsească un loc de muncă. Pe lângă aceasta, 1.500 de tineri vor fi ajutați să-și deschidă propria afacere, beneficiind de câte 25.000 de euro ca sprijin financiar.

„Prin aceste contracte avem un singur scop: asigurarea unui viitor sigur tinerilor NEETs acasă, în România. Sunt mulți tineri, care nu și-au finalizat studiile și care nu au nici un loc de muncă. Acești tineri reprezintă o resursă imensă pentru România, iar noi vrem să-i ajutăm să-și găsească un loc de muncă bine plătit. Este una din cele mai importante obiective ale acestei guvernări: asigurarea unui trai decent acasă, în țară. Doresc să mulțumesc colegilor mei din minister, colegilor de la POCU pentru că susțin aceste proiecte, că sunt interesați de soarta tinerilor” – a declarat Hegedüs Csilla, secretar de stat.

Astăzi la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au fost semnate cu beneficiarii 12 contracte în valoare de 32.271.269,44 euro. O parte din cele 99 de proiecte au fost deja semnate, urmează ca în următoarele 2 săptămâni toate contractele să fie semnate și să înceapă implementarea proiectelor.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Noi alegeri în două comune din judeţele Mureş şi Alba

Un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar are loc duminică pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj din comunele Cheţani, judeţul Mureş, şi Poşaga, judeţul Alba.

Mircea Geoană, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara

România are nevoie să-şi schimbe clişeele politice, să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate, să se smulgă din pasivitate şi obedienţă, consideră Mircea Geoană, care a ţinut un discurs cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.