Începând din această săptămână, Compartimentul de Ortopedie din cadru Spitalului Municipal Orăștie are în dotare un artroscop de ultimă generaţie, fiind unul dintre cele mai performante din țară. Achiziția acestuia s-a făcut din fonduri proprii ale spitalului, iar valoarea totală a aparatului este de 323.819,23 lei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Astăzi a fost realizată prima intervenție chirurgicală cu noul artroscop cu care a fost recent dotat spitalul din Orăștie, din județul Hunedoara, după ce instituția a alocat 323.819,23 lei din fonduri proprii pentru achiziția acestuia.

Medicul care a realizat invtervenția, dr. Daniel Julecătean, spune că avantajele noului aparat sunt claritatea foarte bună, modul de vizualizare al imaginii 4k, dar și pompa cu dublu circuit pentru lavajul pulsatil ce conduce la menținerea unei presiuni constante la nivelul articulației pentru a facilita astfel intervenția. Sursa de lumină cu led cu o temperatură ce nu afectează țesutul în intervenții de lungă durată dar și Shaver-ul cu radio-frecvență pentru intervenții mai complexe sunt și ele demne de menționat.

”Este un pas important pentru oraș dar și pentru zonele limitrofe, întrucât persoanele cu probleme ale articulaţiilor au acum şansa de a se trata aici, pe plan local, beneficiind de cele mai moderne metode curative și evitând astfel deplasările către alte unități spitalicești din țară”, susține primarul Ovidiu Bălan.

Indicațiile artroscopiei de genunchi, la nivelul Spitalului Municipal Orăștie, sunt în special pentru leziuni la nivelul cartilajului articular, leziuni meniscale, corpi străini articulari, sinovite cronice sau artroze ale genunchiului.

Artroscopia este procedura chirurgicală minim-invazivă, folosită pentru a evalua și trata leziunile din interiorul articulației genunchiului. Pentru o examinare artroscopică, medicul face o incizie și introduce un instrument de mărimea unui creion care conține un mic sistem de lentile și de iluminare, pentru a mări și ilumina structurile din interiorul articulației. Prin atașarea artroscopului la o cameră video miniaturală, medicul are posibilitatea de a examina interiorul articulației și poate astfel să trateze toate afecțiunile intra-articulare. Avantajele artroscopiei față de intervenția chirurgicală clasică sunt reprezentate de perioada de spitalizare foarte scurtă, recuperarea rapidă, iar complicațiile post-intervenționale sunt minime”, a declarat pentru Știrile Transilvaniei, managerul Graziela Achim.

Pentru a beneficia de avantajele artroscopiei, atât în scop de diagnostic, cât şi terapeutic, pacienţii se pot programa la numărul de telefon 0254.243.015. Pentru consultații este nevoie ca persoana să fie asigurată și să dețină bilet de trimitere de la medic.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania