fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘCum au stins pompierii din Timiș incendiul izbucnit la un autoturism electric

Cum au stins pompierii din Timiș incendiul izbucnit la un autoturism electric

Publicat în

spot_img
spot_img

Pompierii din judeţul Timiş au fost solicitaţi să intervină, vineri, la stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism electric, în localitatea Dumbrăviţa de lângă Timişoara. Aceasta reprezintă o premieră pentru salvatorii din judeţul Timiş, care au acţionat prin metoda răcirii bateriilor de acumulatori prin imersie de apă.

„Prima intervenţie de stingere a unui incendiu la un autoturism electric în judeţul Timiş. Astăzi, la ora 15:30, am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incediu la un autoturism electric, în localitatea Dumbrăviţa. 11 pompieri cu 2 autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD s-au deplasat de urgenţă la locul indicat. De asemenea, conform procedurii specifice, la faţa locului a fost dislocat containerul pentru stingerea incendiilor la autoturismele electrice prin imersie, transportat de un camion”, transmite ISU Timiş.

Pompierii au răcit acumulatorii prin imersie de apă. „Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta în zona bateriilor de acumulatori, astfel a fost folosită, pentru prima dată, metoda răcirii bateriilor de acumulatori prin imersie în apă”, mai transmite ISU Timiş. 

Deşi a fost o intervenţie în premieră pentru pompierii timişeni, aceasta a dus la limitarea pagubelor.

Credit foto: ISU Timis

Adrian Meitner

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel