În acest final de săptămână la Timișoara se desfășoară cea de-a XVI-a ediție a Festivalului de Operă și Operetă în aer liber. Începând de vineri 3 septembrie și până Duminică, bănățenii vor putea participa la trei spectacole, toate cu începere de la ora 20.30. Organizatorii au anunțat următorul program:

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Vineri: „Le Nozze di Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart

Sâmbătă: „La Bohème” de Giacomo Puccini

Duminică: „Liliacul” de Johann Strauss

Inițial, festivalul ar fi trebuit să se desfășoare pe perioada a șase zile, în două finaluri de săptămână și ar fi cuprins șase spectacole în loc de trei. Mai erau prevăzute: „Scripcarul de pe acoperiș”, „Contesa Maritza” și „Cavalleria Rusticana”, însă autoritățile și organizatorii au modificat programul și locul de desfășurare.

Deși au trecut patru ani de când a fost distrusă de furtună, scena din Parcul Rozelor nu a fost reparată încă, prin urmare evenimentul este găzduit de Piața Libertății.

Liberă va fi și participarea la eveniment, însă numai pentru persoanele vaccinate anti-Covid, pentru cele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid, dar nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între ziua a 15-a și a 90-a după confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania