Începând de luni 6 septembrie, cei care doresc să urmeze cursurile uneia dintre facultățile Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca se pot înscrie la cea de-a doua sesiune de admitere.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Este important de știut că UBB a scos la concurs 963 de locuri bugetate, la care se adaugă cele pentru învățământul cu taxă. Tinerii au la dispoziție 146 de specializări în limba română, 68 în limba maghiară, 9 în limba germană, 15 în limba engleză și 14 în alte limbi.

De asemenea, absolvenții de facultate care doresc să se înscrie la programele de master ale instituției de învățământ pot opta pentru unul dintre cele 1029 de locuri bugetate, dar și pentru locurile cu taxă existente la cele 147 de programe în limba română, 42 în limba maghiară, 37 de specializări în limba engleză, 5 în limba germană și 4 specializări în limba franceză.

Perioada celei de-a doua sesiuni de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 6 și 15 septembrie 2021. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale universității.

Rectorul UBB, Daniel David, este de părere că cei care vor trece pragul universității clujene se vor bucura de o serie de avantaje pe care numai o universitate de top le poate pune la dispoziție:

”De mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii, astfel că tinerii din țară pot primi o educație de calitate la costuri larg accesibile, pe o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.), fără să fie nevoiți să plece la studii în străinătate„.

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, înscrierile se desfășoară online, prin intermediul platformei de admitere:

https://admitere2021.ubbcluj.ro/

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania