fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTURISMBanatul Montan a primit titlul „Destinaţia Anului 2021 în România”

Banatul Montan a primit titlul „Destinaţia Anului 2021 în România”

Publicat în

spot_img
spot_img

Banatul Montan a primit titlul „Destinaţia Anului 2021 în România”, în competiţia difuzată de Prima TV, iar Oradea a câştigat premiul juriului.

În program au fost primite 18.000 de nominalizări pentru mai mult de 150 de destinaţii din ţară. Printre cele mai titrate au fost Ţara Vrancei, Ţara Făgăraşului, Ţinutul conacelor Covasna, Alba Iulia, Braşov, Bucovina, Ciugud, Corbi – Argeş, Ţara Haţegului, Topliţa, Zărneşti – Piatra Craiului, Bucovina, Oltenia de Sub Munte şi Piatra Neamţ.

Şase finaliste, tot atâtea luni de competiţie, peste 200.000 de vizitatori şi 53.000 de voturi, iar, la final, a fost anunţat marele câştigător al titlului de „Destinaţia anului 2021 în România”.

Telespectatorii Prima TV, vizitatorii site-ului destinatianului.ro, juriul şi cele două echipe de exploratori au decis că destinaţia anului 2021 în România este Banatul Montan.

Regiunea a primit cele mai multe voturi din partea publicului, dar şi cea mai mare notă din partea exploratorilor din echipa „Destinaţia Anului” care au vizitat toate cele 6 finaliste.  

În marea finală, difuzată de Prima TV şi prezentată de Dana Gonţ, a fost anunţat câştigătorul trofeului din acest an. Finala a avut loc la Berivoi în Ţara Făgăraşului, desemnat Destinaţia Anului 2020, care a dat ştafeta următoarei câştigătoare.

Pentru a departaja finalistele, au fost trimise două echipe de exploratori, ghizii internaţionali de la Romanian Thrills şi vloggeri, însoţiţi de echipe de filmare pentru a surprinde esenţa fiecărei destinaţii în  emisiunea „Destinaţia anului”.

Cu cel mai mare număr de voturi ale publicului, fiind si #1 in preferinţa exploratorilor, Banatul Montan a acumulat 96 de puncte din maximul de 100, devenind Destinaţia Anului 2021 in Romania.

Romeo-Dan Dunca, Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a declarat: „Vestea aceasta bună vine ca şi o recunoaştere a faptului că judeţul Caraş-Severin este unul din cele mai frumoase judeţe din ţară, după cum bine ştiam. Iată, avem si confirmarea, turiştii, cetăţenii, românii au votat Banatul Montan ca şi destinaţia turistică a anului 2021. Acest premiu ne obligă la a face mai mult, pentru a putea aduce infrastructura la nivelul dorinţei cetăţenilor, pentru ca, pe viitor, să vină să stea şi să vadă frumuseţile din acest judeţ”.

Ioan Popa, primarul oraşului Reşiţa, a spus: „Mult timp, Banatul Montan a stat în umbra altor zone din România, pe care le respectăm şi de care ne bucurăm cu toţii. Câştigarea acestui titlu este un motiv de mare bucurie pentru noi, o confirmare a faptului că Banatul de munte are extrem de multe de oferit turiştilor români şi nu numai, dar şi o responsabilitate pe care trebuie să ne-o asumăm noi, cei care locuim şi operăm aici, fie că este vorba de Clisura Dunării, Herculane, Valea Almăjului, Valea Caraşului, Valea Nerei, zona apelor termale de la Oraviţa, Semenic, Muntele Mic ori Ţarcu, şi exemplele de destinaţii turistice locale pot continua. În acelaşi timp este şi un semnal pentru cei care operează în turism: să fim ospitalieri şi să arătăm că merităm titlul «Destinaţia anului 2021»”.

Juriul a avut în vedere trei criterii: diversitate turistică, implicare locală şi forţa brandului. Pe aceste criterii, a acordat cel mai mare punctaj unei alte destinaţii – Oradea – pentru bune practici in management si implicare locală.

„Banatul Montan este revelaţia acestei ediţii prin diversitatea turistica unica pentru un singur loc (ape, munţi, peşteri, Dunărea, tradiţii, multiculturalitate etc) si o comunitate de oameni entuziaşti si primitori. E o oportunitate de dezvoltare turistica extraordinara. Pe de alta parte, la mica distanta de Banatul Montan, juriul a acordat punctajul maxim Oradei. Destinaţia Oradea nu este la fel de diversă, însă este mult mai organizată, printr-o abordare vizionară, susţinuta in timp. Oraşul a avut parte de un proces de place branding si este coordonat de un Organism de Management al Destinaţiei (OMD), un model pentru orice destinaţie din tara. Cele doua destinaţii, o regiune si un oraş,  au potenţialul de a deveni destinaţii internaţionale de turism, alături de alte branduri consacrate deja, precum Transilvania si Delta Dunării”, a spus Felix Tataru, membru în juriul Destinaţia Anului 2021, co-fondator al Institutului pentru Oraşe Vizionare (IOV).

Adrian Meitner

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Castelul Bánffy din Răscruci poate fi vizitat virtual

Castelul Bánffy şi-a recăpătat strălucirea în urma unor ample lucrări de restaurare şi conservare derulate atât la nivelul clădirii castelului, a parcului, cât şi al altor trei imobile care au destinaţia de clădiri conexe