CityRocks are loc, sâmbătă, în curtea castelului Bánffy de la Bonţida

Data:

Așa după cum Știrile Transilvaniei anunța încă de anul trecut, sute de artiști din România și Ungaria vor participa sâmbătă, în curtea castelului Bánffy de la Bonţida, la celebrul flashmob Cityrocks, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa de Est. Peste 180 de muzicieni amatori şi profesionişti, români şi străini, vor interpreta împreună 12 piese rock cunoscute.

Luni, la conferinţa de presă de la Cluj-Napoca, organizatorii au explicat că aceasta este deja cea de-a treia încercare de a organiza un astfel de flashmob de muzică rock în Cluj-Napoca sau în apropiere. Datele evenimentului, anunţate anterior, au trebuit amânate deja de două ori din cauza pandemiei de coronavirus.

Ideea iniţială a fost ca formaţia ocazională să cânte în piaţa centrală din Cluj-Napoca, dar concertul extraordinar va avea loc până la urmă la Bonţida.

Zoltán Kinizsi, reprezentant al Fundaţiei pentru Şcoală, în calitate de coorganizator, a declarat la conferinţa de presă că, pe lângă piesele cunoscute Queen, Brian Adams, Billy Idol, Black Sabbath, la concert va fi interpretată şi câte o melodie a formaţiilor Alternosfera din România, respectiv Tankcsapda din Ungaria. Potrivit acestuia, cel mai tânăr muzician va fi un baterist de 6 ani, iar cel mai în vârstă va avea peste 70 de ani.

După concertul formaţiei cu peste 180 de membri, trupa Outflow – Metallica Tribute, din Cluj-Napoca, şi formaţia Reckless Roses – Guns N ‘Roses Tribute, din Ungaria, vor concerta în faţa publicului.

Zoltán Kinizsi a mai adăugat că accesul la concertul, care va începe la ora 15:00, se va putea face cu prezentarea unui certificat de vaccinare sau cu un test negativ recent. Pe lângă aceştia, vor avea acces şi acele persoane care, în ultimele 6 luni, au fost deja infectate cu coronavirus. Organizatorul a menţionat că încasările din biletele de intrare, de 25 de lei, vor fi oferite pentru renovarea Castelului Bánffy.

Organizatorul consideră un avantaj faptul că evenimentul muzical nu va avea loc la Cluj-Napoca, ci la Bonţida, situată la aproximativ 30 de kilometri de municipiu. Faptul că flashmob-ul Cityrocks va fi organizat în paralel cu Festivalul Untold din Cluj-Napoca, cu un public mult mai numeros, nu reprezintă un dezavantaj. Potrivit lui Kinizsi, iubitorii de muzică rock pot să se refugieze din oraşul aglomerat la Bonţida, deoarece Festivalul Untold oferă în principal muzică electronică.

Cristian Sîntamarian, reprezentant al Voltaj Academy, a declarat, în calitate de coorganizator, că unii dintre muzicienii participanţi la proiect sunt elevi ai Şcolii de muzică fondată de formaţia Voltaj din Cluj-Napoca. În opinia sa, este un lucru
nemaipomenit faptul că elevii lor vor putea cânta în faţa unui public în astfel de circumstanţe extraordinare. Acesta a mai
menţionat, de asemenea, că nu oricine poate participa în această orchestră de ocazie. Candidaţii, pe baza videoclipurilor trimise, au fost selectaţi de un juriu profesionist.

La ediţia din anul 2018 a flashmob-ului CityRocks, organizat la Szeged, au participat aproximativ 400 de muzicieni, iar în 2019, la Kecskemét, 500 de muzicieni au cântat împreună.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Profesorul criminal din Arad, Ferenc Bode, a fost prins în Oradea

Bone Ferenc, bărbatul de 43 de ani, suspect în uciderea Beatei Molnar, femeia de 30 de ani din Cluj dispărută de sâmbătă, a fost prins joi seara la Oradea. 

Festival cu produse alimentare inventate de studenţii clujeni: bere cu infuzie de fistic, ravioli molecular, ciocolată vegană

Peste 50 de produse alimentare din lucrări de licenţă ale studenţilor vor fi prezentate vineri la Festivalul alimentului 2022, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, printre acestea numărându-se, de exemplu, ravioli molecular, bere cu infuzie de fistic şi vanilie, ciocolată vegană, biotrufe, îngheţată cu probiotice.