Grupul de firme format din companiile “AKEDA”, “Hyunday-Power Systems” şi “BKB”, din Coreea de Sus, intenţionează să cumpere Termocentrala Mintia, astfel încât producţia de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan şi panouri fotovoltaice, a transmis astăzi Prefectura Hunedoara.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Hunedoara a avut loc astăzi o întâlnire între prefectul Călin Petru Marian şi o delegaţie a unui consorţiu de firme sud coreene interesat în achiziţionarea Termocentralei Mintia.

La discuţii au fost prezenţi subprefecţii Oana Andreea Biriş şi Lorincz Szell precum şi Administratorul special al CEH, Cristian Roşu, împreună cu reprezentantul Administratorului judiciar, Emil Gros.

Grupul de firme din Coreea de Sus, format din companiile “AKEDA”, “Hyunday-Power Systems” şi “BKB”, intenţionează să cumpere şi să investească la Termocentrala Mintia, astfel încât producţia de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan şi panouri fotovoltaice.

În acest sens, reprezentanţii consorţiului sud coreean au avut întâlniri oficiale la Ministerul Energiei după care au efectuat o vizită de informare tehnică la termocentrală.

Firmele sud coreene sunt implicate în investiţii în energetică şi în alte ţări din Europa şi Asia dar şi de pe alte continente.

La întâlnirea de astăzi, prefectul Călin Petru Marian i-a informat pe investitori că judeţul Hunedoara dispune de forţă de muncă bine pregătiră pentru producţia de energie iar resursa umană de care va fi nevoie poate fi folosită atât din cea existentă cât şi dintre cei care se vor pregăti în şcoală, la nivel de învăţământ mediu şi superior.
De asemenea, prefectul judeţului Hunedoara a transmis delegaţiei din Coreea de Sus că va acorda tot sprijinul instituţional şi în acest caz dar şi pentru alte eventuale investiţii economia hunedoreană.

“Pentru noi, sprijinirea investiţiilor în economia judeţului constituie o prioritate a activităţii şi este foarte important ca eventualele parteneriate economice să fie eficiente şi benefice pentru ambele părţi.” a declarat Călin Petru Marian, prefectul judeţului Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.