Violonista Carolin Widmann, una dintre cele mai importante soliste din Europa care abordează repertoriul contemporan, va concerta în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” la Sibiu, pe 16 septembrie, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Pentru a doua ediție consecutivă, Filarmonica de Stat Sibiu este invitată să participe în prestigiosul Festival Enescu. Joi, 16 septembrie, de la ora 19.00, orchestra simfonică a Filarmonicii și solista Carolin Widmann (vioară) vor evolua sub bagheta lui Tito Ceccherini, unul dintre cei mai erudiți și profunzi dirijori ai generației sale, apreciat pentru extraordinara luciditate a interpretărilor și versatilitatea remarcabilă cu care abordează repertoriile.

Un muzician complex, Carolin Widmann își concentrează activitatea în jurul concertelor clasice, a compozițiilor noi, scrise special pentru ea, a recitalurilor solo, a unei varietăți de muzică de cameră și a interpretărilor instrumentale experimentale, inclusiv la vioară. Widmann a fost premiată cu Bayerischer Staatspreis pentru muzică în 2017, onorând individualitatea sa și excepționalul spirit de muzician. A primit, de asemenea, Premiul pentru Muzică Clasică pentru înregistrarea concertelor de vioară ale lui Mendelssohn și Schumann, alături de Orchestra de Cameră a Europei, dirijată chiar de Widmann de la vioară. Mai multe amănunte despre artistă sunt disponibile pe estivalenescu.ro/carolin-widmann.

Carolin Widmann va fi însoțită la Sibiu de valorosul său instrument Giovanni Battista Guadagnini, construit în 1782. Artista prețuiește această vioară ca pe un membru al familiei, după cum mărturisea într-un interviu acordat Deutschlandfunk.

“Ne bucurăm să revenim în fața publicului sibian sub auspiciile Festivalului Enescu. Mi se pare o coincidență fericită faptul că, în 2019, la prima participare a Filarmonicii de Stat Sibiu în Festivalul Enescu, am interpretat Concertul no. 1 de Jörg Widmann, o lucrare pe care compozitorul i-a dedicat-o surorii sale. Solist a fost, la momentul respectiv, Michael Barenboim, fiul celebrul dirijor Daniel Barenboim. Se închide cercul prin prezența Carolinei Widmann și ne așteaptă un eveniment muzical de prim rang, pe care vă invit să-l urmăriți!” este mesajul dirijorului Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

asCULTă:

  • Dai Fujikura – “Rare Gravity”
  • Salvatore Sciarrino – “Giorno velato”
  • Francesco Filidei – “Fiori di Fiori”
  • Giorgio Battistelli – “Afterthought”
  • Mihnea Brumariu – “Der Nachbar des Chaos”


Biletele se pot achiziționa la casa de bilete a Sălii Thalia (de luni până joi, între orele 10:00 – 12:00 și 13:00 – 16:00) și online pe iabilet.ro, la prețul de 40 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari. Informații acces: 0735.566.486.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.