Iubit de milioane de români, Ivan Patzaichin, multiplul campion olimpic şi mondial la canoe, a plecat prea devreme dintre noi, la doar 71 de ani. A fost înmormântat astăzi cu onoruri militare, iar unii dintre cei prezenți și-au adus aminte că în primăvara anului trecut Patzaichin plângea la moartea bunului său prieten și concurent Wichmann Tamás.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Prietenia dintre românul Ivan Patzaichin și ungurul Wichmann Tamás este una legendară. Cei doi adversari înverșunați în competițiile sportive, au ajuns să fie în viața de după competiții cei mai buni prieteni.

În februarie 2020 Patzaichin îl felicita printr-un mesaj public pe Wichmann Tamás, la împlinirea vârstei de 72 de ani, alăturând felicitării şi videoclipul realizat la Bucureşti, cu ocazia aniversării sale de 70 de ani. După proiecţia mesajului video a lui Wichmann Tamás, pentru Ivan Patzaichin a urmat o surpriză: sportivul maghiar a apărut în persoană lângă sărbătorit, cântându-i de ziua lui cunoscuta melodie a lui Louis Armstrong ”What a wonderful world”.

În ultimii ani Patzaichin şi cu Wichmann au fost prezenţi de mai multe ori la evenimente organizate de Institutul Cultural Român din Budapesta, respectiv de Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti. Acesta din urmă a fost cel care a organizat, alături de departamentul pentru diplomaţie în sport din cadrul Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior prezenţa lui Wichmann la evenimentul din Bucureşti.

Ivan Patzaichin, campion olimpic cu patru medalii de aur şi trei de argint este cel mai performant canoist din istoria Jocurilor Olimpice. Wichman Tamás deţinător a nouă titluri mondiale la Jocurile Olimpice s-a plasat de fiecare dată în urma lui Patzaichin, dar la campionatele mondiale şi-a depăşit rivalul de mai multe ori.

Wichman Tamás a decedat după doar câteva zile de la împlinirea celor 72 de ani, în urma unei boli grave. Canoistul care a obţinut şi trei titluri de campion european şi două medalii de argint la Jocurile Olimpice a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi sportivi ai Ungariei anilor 1970.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.