• Actuala criză politică are drept cauze limitele negocierilor purtate de reprezentanții USRPLUS în decembrie 2020
  • Sunt necesare garanții suplimentare din partea partenerilor de guvernare, inclusiv a Președintelui, că această coaliție este dorită – nu doar până trece criza, ci până la viitoarele alegeri
  • În partid, trebuie să fie asigurate alegeri interne echitabile, în paralel cu lupta pentru o guvernare corectă.

Senatorul de Brașov Irineu Darău consideră că, în termeni reali, coaliția de guvernare nu a funcționat și nici nu are șanse să funcționeze fără o schimbare, iar USRPLUS are nevoie de un lider și o structură de conducere credibilă, care poate sta la orice masă a negocierilor fără să tremure.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Culegem roadele negocierii slabe, limitate, a reprezentanților USRPLUS din decembrie 2020. Nu am ajuns întâmplător în această situație. Trebuie să redevenim puternici, membru cu membru, tocmai pentru a nu ne mai regăsi vreodată în acest context. Cineva trebuie să îndrăznească să îi spună deschis și lui Dan Barna că această coaliție nu a funcționat și nici nu va funcționa dacă nu schimbăm nimic. Aseară spunea, liniștit, că avem un protocol de coaliție care a mers și că lucrurile pot să repornească la cheie. Dacă se duce și astăzi cu acest mesaj la întâlnirea cu Klaus Iohannis, ne îndreptăm spre un nou eșec care va șubrezi și mai mult credibilitatea unui partid deja slăbit”, declară Irineu Darău.

USRPLUS trebuie să negocieze un nou protocol, cu obiective clare și detaliate de reformă, cu priorități și termene puse într-un calendar asumat, și să obțină garanții suplimentare din partea partenerilor de guvernare, inclusiv din partea Președintelui, că această coaliție este dorită – nu doar pentru câteva luni, până trece criza, ci până la viitoarele alegeri.

USRPLUS are nevoie de lideri credibili și de alegeri echitabile

„Demisia miniștrilor USRPLUS este o consecință directă a agresiunii PNL și a Președintelui care a ales să nu fie mediator. Suntem într-un moment de criză care ne zguduie așteptările și valorile. Luptăm pentru încrederea românilor pe o scenă politică ingrată. În același timp, campania internă merge mai departe, iar calendarul rămâne nemodificat de către cei doi co-președinți și Biroul Național. Concurența internă și platformele diferite sunt necesare și duc la progres. Vreau, am motivația și am datoria față de membri și față de mine să merg mai departe și să spun lucrurilor pe nume, fiindcă mai avem multe de rezolvat intern dacă vrem să devenim puternici, relevanți și credibili pentru cât mai mulți români”, adaugă Irineu Darău.

Interesul românilor este primordial și membrii USRPLUS arată asta în fiecare zi. Însă partidul trebuie să demonstreze că este o construcție solidă, democratică și că asigură alegeri interne echitabile, în paralel cu lupta pentru o guvernare corectă.

„Am grijă să îmi îndeplinesc, zi de zi, munca și promisiunile de senator, coleg de partid și candidat. Candidatura mea manifest este cel puțin la fel de întemeiată acum, când slăbiciunea poziției partidului a devenit evidentă. Voi continua campania internă și mai motivat. Vreau să fim un partid puternic, care știe și poate să își reprezinte alegătorii, este capabil să protejeze interesele românilor și poate sta la orice masă a negocierilor fără să tremure”, menționează senatorul USRPLUS, candidat la președinția partidului.

Irineu Darău este Senator de Brașov și a crescut în Țara Făgărașului. Fost olimpic la informatică și istorie, absolvent de licență și master în informatică la Universitatea din București, Irineu are 15 ani de experiență internațională în IT și antreprenoriat, dintre care 10 ani în Franța. A urmat, de asemenea, cursuri la Centre international de formation européenne din Nisa. A fost implicat în mai multe proiecte civice, dintre care cele mai importante sunt cele legate de Fundația Academia Civică, de Centrul pentru Investigarea Crimelor Comunismului în România și de Memorialul Sighet. După anii petrecuți în străinătate, s-a întors acasă, hotărât să participe la schimbarea în bine a României. A construit și extins USR în Țara Făgărașului, iar timp de mai bine de 2 ani a condus filiala județeană USR Brașov – una dintre cele mai de performante filiale din țară. Irineu Darău vorbește fluent franceză și engleză.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania