Președintele filialei județene Bihor a Partidului Verde, Alexandru Berar, trage un semnal de alarmă referitor la tot mai desele probleme legate de încercările de introducere frauduloasă în țară a zeci de tone de deșeuri. La frontierele României au fost în ultima vreme foarte multe cazuri în care automarfare pline de deșeuri au încercat să intre în țară, iar încărcătura din acte era declarată drept produse uzate care ar fi urmat să ajungă în tot felul de locuri de depozitare ilegale.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Cerem Gărzii de Mediu să fie mai fermă, să înceapă acțiuni metodice de verificare. Nu se poate ca țara aceasta să fie un fel de sat fără câini, să devenim lada de gunoi a Europei. Este inadmisibil. Cerem, de asemenea ca toate instituțiile cu atribuții de control să se autosesizeze. Nu este normal ca acest fenomen să fie contracarat doar atunci când deja e prea târziu. Oare ce așteaptă clasa politică aflată la putere? Să avem apele otrăvite de deșeurile aduse cu miile de tone și aruncate peste tot? Doar după ce mor oameni se vor sesiza? Noi, Partidul Verde Bihor, credem că trebuie acționat ACUM!”, a declarat Alexandru Berar, în exclusivitate pentru Știrile Transilvaniei.

Alexandru Berar spune, de asemenea, că membrii filialei bihorene a Partidului Verde se vor organiza și vor demara acțiuni de voluntariat pentru a ajuta la identificarea locurilor ilegale în care sunt depozitate deșeurile.

”Cerem sprijinul cetățenilor să găsim și să raportăm autorităților toate locurile în care sunt depozitate ilegal deșeuri. Nu este un apel adresat doar membrilor partidului, ci tuturor concetățenilor noștri. Situația este una care poate deveni gravă și noi nu vrem să permitem așa ceva. Avem copii, ținem la sănătatea lor și vrem să crească într-o țară curată și sigură, așa că ar fi bine să avem alături pe oricine crede și simte la fel”, a mai spus președintele organizației județene Bihor a Partidului Verde.

Alexandru Berar spune, de asemenea, că în multe localități edilii sunt, prin nepăsarea arătată, complici la acest fenomen, așa că le solicită să conștientizeze că asta ar putea să aducă mari prejudicii de sănătate comunităților pe care le administrează.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania