Consilierii locali timișoreni au aprobat un acord pe care Primăria îl va încheia cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Acordul ne va permite accesarea unui credit de investiții de 20 de milioane de euro, la o dobândă infimă, 1,15%, și este rezultatul unor negocieri purtate profesionist în lunile trecute cu BERD, instituție cu care Primăria Municipiului Timișoara a mai colaborat. Banii urmează să îi folosim pentru susținerea unor investiții majore în domeniul mobilității, drept cofinanțare pentru proiecte pe fonduri europene, achiziția celor 21 de tramvaie noi, dar și reabilitarea Căii Bogdăneștilor. Sunt 20 de milioane de euro pe care ar fi trebuit să îi dăm acum din bugetul local și care ne sunt necesari și pentru alte proiecte, de la infrastructura rutieră, până la construcția de creșe, reabilitarea de școli, construcția de noi clădiri și dotarea spitalelor din oraș. Sper ca anul acesta să intre deja prima tranșă” – primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Potrivit edilului șef o parte din fonduri va fi dirijată și spre proiecte mai mici. La nivel declarativ lucrurile arată bine în capitala Banatului, iar viitorul pare strălucit. Rămâne de văzut dacă planurile administrației Fritz se vor concretiza sau sunt doar vorbe goale, apă de gargară scuipată ulterior pe naivitatea multor timișoreni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.