Administrația locală a hotărât și deja a început acoperirea cu tartan a locurilor de joacă amenajate în parcuri. Noile suprafețe sunt alcătuite dintr-un amestec de granule de cauciuc și rășină poliuretanică. Avantajele sunt absorbția șocurilor și antiderapare (reducând riscul de accidentări), costuri de întreținere mici și rezistență la intemperii (îngheţ, dezgheţ). În plus, acestea au un aspect îngrijit și sunt imprimate pe alocuri cu desene în culori vesele, reprezentând imagini precum: un șotron, o floare, o rachetă, o stea, dar și alte forme geometrice.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit reprezentanților municipalității au fost deja modernizate spațiile din parcurile Onisifor Ghibu, Parcul Liniștii și Parcul Salca, urmând să fie realizate lucrări asemănătoare și în alte spații de joacă de pe raza orașului.

În ceea ce privește aparatele de joacă, edilii locali spun că în această toamnă vor fi prevăzute cu echipamente noi parcurile din: str. Meșteșugarilor, str. Lăpușului, str. Andrițoiu, str. Șelimbărului, str. M. Sadoveanu, str. Sf. Ap. Andrei, Parcul Libertății, str. Matei Corvin, str. A. Odobescu, str. Aluminei și str. Făgărașului, amplasamentele fiind alese în baza cererilor formulate de către orădeni.

Din echipamentele care vor fi montate amintim: balansoare cu două locuri, carusel cu băncuțe, leagăn cu două locuri – din care unul cu protecție, complex format din două leagăne, tobogan și cățărătoare, complex format din trei tobogane și patru leagăne, complex format din cinci tobogane și cățărătoare.

sursă foto: Primăria Oradea

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania