CJ Hunedoara și Academia Română colaborează în vederea realizării Strategiei de Dezvoltare a județului. Aceasta va cuprinde principalele zone de dezvoltare și atragerea de fonduri europene și guvernamentale. Potrivit specialiștilor, obiectivul este acela de valorifica la maxim potențialul județului la nivel de resurse umane, naturale, cultură, patrimoniu, turism și infrastructură.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Strategia este foarte importantă pentru noi, deoarece în baza acestui document vom putea atrage fonduri europene și guvernamentale nerambursabile, pe o perioadă mai lungă de timp, nu doar pe un mandat de patru ani. Sunt deosebit de încântat să lucrăm cu Academia Română, o instituție de prestigiu, care vine cu un colectiv impresionant de experți. Sper să fie o lucrare foarte bună, o lucrare care să aducă beneficii județului Hunedoara, cu care să ne mândrim peste ani” a declarat președintele CJ, Laurențiu Nistor.

Potrivit oficialilor județeni este pentru prima dată în 30 de ani, când Hunedoara va avea o strategie de dezvoltare complexă, integrată, realizată în baza unor studii aprofundate și cu o consultare largă, inclusiv a cetățenilor, ONG-urilor și mediului de afaceri.

Abordarea noastră este mai practică, vrem să venim mai puțin cu soluții teoretice. Vrem să mergem, de la bun început, pe o soluție foarte pragmatică și implementabilă, în contextul județului Hunedoara, având în vedere că este un județ atipic dacă ne referim la gradul de urbanizare, structura economică, problemele și oportunitățile de aici” a spus Alexandru Sin-Schneider, coordonatorul proiectului.

Acesta a mai declarat că până la sfârșitul lunii septembrie va fi finalizată analiza socio-economică a județului Hunedoara, după care se va întocmi un draft, care va fi discutat cu toți membri implicați. O altă etapă este cea a consultării publice, care va dura o lună de zile, și abia apoi echipa va prezenta varianta finală a Strategiei de Dezvoltare.

sursa foto: Consiliul Judetean Hunedoara

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.