UNGURI DESPRE UNGURI, așa se numește un nou și inedit podcast lansat recent în spațiul virtual. Show-ul online este realizat în limba română de către clujeanulSzabolcs Szilágyi, o voce cunoscută a radioului. Subiectele pe care le aduce în discuție încearcă să surprindă viața comunității maghiare din Transilvania, exact așa cum este ea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Unguri despre unguri. Românește. Este cel mai nou și inedit podcast, un show care, susțin cu umor realizatorii, ”nu vă spune cine a fost primul în Ardeal”.

Unguri despre unguri” este un podcast video, realizat într-o șură veche, la Mera, în apropierea Clujului, iar realizatorii își propun să prezinte oameni, de etnie maghiară, în limba română.

”Unguri despre unguri nu este despre politică, invitații nu vor fi din sfera politicului. Va prezenta în primul rând oameni care au ales să nu plece din România și să-și realizeze planurile aici”, spun pe pagina de socializare realizatorii.

Szabolcs Szilágyi, este convins că e mai ușor să spună despre ce nu este acest podcast, respectiv că nu este despre politică, nu vrea să abordeze niciuna dintre temele care sunt ”sensibile” pentru cele două comunități, română și maghiară, ci, mai degrabă, dorește să prezinte oameni, unguri de ispravă, care sunt „altfel” și care fac ceva pentru comunitatea lor, aici, acasă, în patria comună Transilvania.

Ideea, așa cum a fost formulată, nu a fost o scânteie bruscă, ci mai degrabă rezultatul unui proces și, de fapt, s-a maturizat în perioadele cele mai închise ale epidemiei, a dezvăluit Szabolcs Szilágyi. Moderatorul este ajutat în realizarea podcastului de István Kőmíves și Tamás Bethlendi.

Primul invitat al acestui podcast a fost Szabolcs Tyukodi, patronul unei companii specializate în tururi cu bicicleta în Transilvania. A fost o discuție relaxată, pe alocuri chiar amuzantă și bine condimentată de moderator, iar invitatul a povestit fără prea mult trac despre încercările prin care a trecut în perioada pandemiei, dar și despre oportunitățile apărute.

Mai jos aveți posibilitatea de a urmări întreaga emisiune, pe care vă invităm să o vizionați și, suntem convinși că o să vă ”prindă” exact așa cum ne-a prins și pe noi.

Le dorim mult succes colegilor noștri de la UNGURI DESPRE UNGURI și abia așteptăm episoadele viitoare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

Comments are closed.