Vineri, 10 septembrie, între orele 09.00 – 20.00, vizitatorii care ajung în sit vor beneficia de tururi ghidate realizate de membrii colectivului de cercetare. Cu acest prilej, vor fi prezentate și rezultatele cercetărilor arheologice din campania 2021, realizate cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. Intrarea și ghidajul oferit de specialiști sunt gratuite!

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În acest an, săpăturile arheologice au vizat drumul pavat cu lespezi de calcar, care făcea legătura între fortificaţie şi zona sacră. Totodată, au fost continuate cercetările pe terasa a IX-a, unde, în campaniile trecute, au fost descoperite urmele unui edificiu de cult cu arhitectură monumentală.

Ca element de noutate, în cadrul Zilei porților deschise, copiii și însoțitorii lor vor avea parte de o serie de activități interactive pregătite de echipa de la Fundația Mihai Eminescu Trust.

Sarmizegetusa Regia a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei, folosit de Decebal pentru apărare contra armatelor invadatoare. 

sursă foto: Wikipedia

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.