9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘTeatrul Naţional din Timişoara propune ca ziua în care a murit Ion...

Teatrul Naţional din Timişoara propune ca ziua în care a murit Ion Caramitru să fie declarată zi de doliu naţional

Publicat în

spot_img
spot_img

Teatrul Naţional din Timişoara propune şi susţine ca ziua în care a murit actorul şi regizorul Ion Caramitru, 5 septembrie, să fie declarată zi de doliu naţional.

„«Fraţilor! Mulţumită lui Dumnezeu, am ajuns în studiourile Televiziunii. Am reuşit să ajungem aici, în spatele tancurilor…»  Acestea au fost primele cuvinte ale libertăţii românilor, şi au fost rostite  de Ion Caramitru. De acum înainte, despre Ion Caramitru va mărturisi istoria. Despre marele actor Ion Caramitru va mărturisi memoria milioanelor de spectatori ai spectacolelor şi filmelor în care a jucat de-a lungul a peste 50 de ani de carieră. Despre profesionistul implicat fundamental în destinul teatrului românesc, despre directorul de teatru, despre ministrul Culturii, despre preşedintele asociaţiei profesionale a oamenilor de teatru din România vor mărturisi UNITER, Teatrul Naţional Bucureşti şi întreaga cultură a României moderne”, se arată într-un comunicat de presă al TNT.

Tot vineri, Teatrul Naţional din Timişoara va arbora steagul de doliu.

La ora 12:30, TNTm invită „publicul de pe toate continentele pe pagina sa de Facebook, pe pagina de Instagram sau pe site-ul www.tntimisoara.com pentru a-l conduce, prin rostirea sa, către spaţiul necuvintelor, pe cel care va rămâne întotdeauna viu şi puternic în memoria noastră, în istoria noastră, Ion Caramitru”, se mai arată în comunicat.

„Teatrul Naţional din Timişoara propune şi susţine ca ziua de 5 septembrie să fie declarată zi de doliu naţional, în numele importanţei istorice a prezenţei lui Ion Caramitru pe scena Culturii şi istoriei democratice a României moderne”.

Ion Caramitru va fi înmormântat vineri, cu onoruri militare, la cimitirul Bellu din Bucureşti.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.