fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SĂLAJTech Teach League: Metode inovative de predare pentru profesorii din liceele tehnice,...

Tech Teach League: Metode inovative de predare pentru profesorii din liceele tehnice, cu sprijinul TenarisSilcotub

Publicat în

spot_img
spot_img

Singura constantă a zilelor noastre este schimbarea, ce atrage după sine nevoia de a ne adapta la imprevizibil și de a ne reinventa. Cadre didactice ale liceelor tehnice partenere din Zalău, Jibou, Şimleu Silvaniei, Călărași și Câmpina au ales să participe la Tech Teach League, un program dedicat lor, conceput pentru a-i susține în managementul schimbării, gestionarea eficientă a suitei Google și Microsoft, înțelegerea specificului generațiilor și a diferențelor dintre acestea. Observarea la clasă a fost un exercițiu relevant pentru participanți care, pe baza unor observații constructive, au contribuit la schimbarea structurii orelor online și nu numai.

23 de cadre didactice care au participat la peste 80% din activitățile propuse sunt acum absolvenți ai programului Tech Teach League. În cadrul atelierelor lunare organizate de „Școala de Valori”, profesorii participanți au înțeles și utilizat avantajele lucrului în echipă în clasă cu elevii, în cancelarie cu colegii și în întreaga școală cu toate părțile implicate pentru o performanță mai bună la toate nivelurile. Ei au deprins și aprofundat metode de învățare adecvate elevilor din secolul XXI, care au ca țintă directă atenția și implicarea activă a elevilor în actul educațional, astfel încât, la absolvire, aceștia să aibă competențe potrivite pentru piața forței de muncă.

Cred că orice cadru didactic, la un moment dat, după ce finalizează formarea inițială, are nevoie de astfel de cursuri, o adaptare la ceea ce este nou şi la ceea ce deja ştiam. Această formare a venit la momentul potrivit, mai ales pentru competențele digitale și mediul online, majoritatea dintre noi neavând o formare în acest sens. Am rămas cu foarte multe informații de la acest curs și ceea ce voi duce mai departe va fi să le ofer elevilor, pe lângă învățarea clasică, o meta-învățare, prin care să duc la un alt nivel tot ceea ce am făcut până în prezent,” precizează Camelia Bîrsan, de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Șimleul Silvaniei.  

Vremurile se schimbă şi, odată cu vremurile, se schimbă şi generațiile de elevi. Noi trebuie să stăpânim foarte bine didactica, pedagogia, metodele moderne şi clasice de predare, astfel încât să descoperim pasiunile și calitățile fiecărui elev. Elementul care m-a surprins a fost abordarea temelor propuse, respectiv faptul că ne-a făcut să căutăm valoarea în fiecare elev și să îi facem şi pe ei să înţeleagă acea valoare și să-l ajutăm să-şi dezvolte pasiunile şi competenţele”, susţine, la rândul său, un alt participant la proiect, Sandor Csatlos  de la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou.

Cadrele didactice au apreciat că cele mai folositoare aspecte învățate în cadrul acestui proiect au fost utilizarea platformelor și facilităților digitale, activitățile de învățare în echipă și colaborarea cu ceilalți, a oferi și primi feedback, a construi o dezbatere și a corela teoria cu exemple cotidiene sau prin intermediul studiilor de caz.

Schimbarea, impactul și îmbunătățirea rezultatelor educației tehnice se pot obține doar prin acțiuni axate pe patru linii definitorii ale sistemului de educație: elevi, cadre didactice, curriculum şi dotări educaționale. Programul Tech Teach League a fost creat pentru o cadrele didactice din liceele tehnice partenere din comunitățile noastre, cu scopul de a-i sprijini în procesul de predare online şi de a le oferi perspective noi asupra abordării tematicilor la clasă și a relaţiei cu elevii,” afirmă Codruţa Hodrea, Manager Relaţii cu Comunitatea TenariSilcotub.

În întâlnirea de feedback după finalizarea programului, ce a avut loc, în 7 septembrie, în TenarisUniversity la sediul TenarisSilcotub, participanții au confirmat calitatea sesiunilor de instruire și profesionalismul trainerilor, iar echipa de cadre didactice participante şi-a asumat misiunea de a aplica la clasă cât mai multe din tehnicile și noțiunile dobândite, odată cu începerea noului an școlar.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.700 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate, cultură și protecția mediului. fb.com/TenarisSilcotub

Adrian Meitner

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel