Volumul ”O istorie povestită a Clujului” va fi prezentat publicului larg miercuri, 15 septembrie. Acesta cuprinde pagini din istoria oraşului, din epoca romană până la începutul celui de-al doilea război mondial.  Sunt inserate mai multe dialoguri realizate în studioul Radio România Cluj, între jurnalistul Daniel Moşoiu, și profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, care vizează evoluţia cronologică a urbei transilvănene, informaţii, date şi detalii pitoreşti, care dezvăluie atât viaţa din oraş, cât şi modul în care s-au derulat evenimentele importante din Cluj (respectiv motivele care au stat la bază).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

M-am gândit că această relevare a unei istorii locale, în cazul nostru a Clujului, vine în ajutorul iubitorilor de istorie, de cultură, de oraș și poate contribui la o mai bună cunoaștere a urbei. Pe scurt, acesta a fost scopul: de a-i familiariza pe clujeni, și nu numai pe ei, cu istoria fabuloasă a orașului nostru. Dacă nu-ți cunoști istoria, dacă nu-ți cunoști rădăcinile, parcă vii de niciunde și te îndrepți spre nicăieri”, a spus Bogosavlievici.

Evenimentul va avea loc la sediul muzeului de pe str. Memorandumului nr. 21, miercuri, 15 septembrie 2021, începând cu ora 17.00.

credit foto: cluj

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania