9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITASalvată de câinele ei; O bătrână din Harghita care a dispărut de...

Salvată de câinele ei; O bătrână din Harghita care a dispărut de acasă, salvată de câinele care a vegheat-o toată noaptea şi a avertizat salvatorii

Publicat în

spot_img
spot_img

O bătrână de 75 ani, din localitatea harghiteană Lupeni, care a plecat de acasă şi nu s-a mai întors, a fost găsită căzută în pădure, după ce câinele său, care a vegheat-o toată noaptea, a avertizat echipa de intervenţie plecată în căutarea sa.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat că duminică seara, Poliţia municipiului Odorheiu Secuiesc, a fost sesizată că bătrâna a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit, motiv pentru care s-a început cătutarea sa, dar intervenţia a fost întreruptă seara târziu.

Luni dimineaţă, o echipă formată din poliţişti, pompieri civili şi pădurari şi cadre medicale a extins aria de căutare şi în pădure, chiar dacă se cunoştea faptul că persoana dispărută se deplasa foarte greu, cu ajutorul unui baston şi pe distanţe foarte scurte, de numai 20-30 de metri.

După câteva ore, căutătorii au reuşit să o găsească pe bătrână, la aproximativ un kilometru de locuinţă, mai ales datorită căţelului ei, care a a început să se agite când i-a auzit şi i-a văzut pe salvatori şi care a şi vegheat-o în orele cât a stat căzută la pământ.

„Cel mai important salvator pentru bătrânică a fost propriul ei căţeluş, care nu doar că i-a atras pe oameni spre locul în care aceasta căzuse, dar se pare că i-a stat aproape în cele aproximativ 30 de ore în care a stat căzută la pământ, mai ales că în interiorul acestui interval de timp victima a petrecut o noapte în care temperatura a scăzut până la 4 grade”, a informat Biroul de Presă al IPJ Harghita, citat de Agerpres.

Când a fost găsită, femeia era conştientă, dar fără posibilitatea de a se deplasa, iar după ce echipajul medical i-a acordat primul ajutor, aceasta a fost transportată, pe targă şi în ambulanţă, la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc.

Femeia a rămas internată pentru examinări amănunţite, îngrijiri medicale şi supraveghere de specialitate, mai precizează sursa citată.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel