Consilierii PNL, PSD și PRO România s-au retras marți de la punctul de pe ordinea de zi care declanșa procedura de demitere a conducerii Horticultura, societate care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din Timișoara.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Au boicotat votul din ședința Adunării Generale pentru a bloca declanșarea procedurii de demitere a conducerii Horticultura, responsabilă pentru dezastrul din parcurile centrale ale orașului. Nu o să cedăm, o să informăm în continuare transparent cetăţenii, pentru că îi considerăm parteneri în misiunea noastră pentru o Timișoară verde”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de facebook.

Vă reamintim, primarul municipiului a pus gând rău conducerii Horticultura după ce a fost asaltat cu plângeri din partea timișorenilor, legate de starea deplorabilă în care au ajuns mai multe parcuri și spații verzi din oraș. Dominic Fritz a transmis prin intermediul paginii personale de facebook că va propune demiterea conducerii executive a Horticultura.

Primăria este singurul client al Horticultura, în baza unui contract privilegiat a cărui legalitate este verificată de Consiliul Concurenței și mai este și o societate în subordinea Consiliului Local. Am plătit, din ianuarie până astăzi, peste 13 milioane de lei către Horticultura, cu un milion de lei mai mult decât în tot anul 2019. Vom atinge suma de anul trecut până la finalul acestui an. Cum explică Horticultura starea deplorabilă a spațiului verde din centrul orașului? Vom propune consilierilor locali mandatarea CA pentru demiterea conducerii executive a Horticultura”, a mai scris actualul primar.

Propunerea edilului-șef a fost respinsă și probabil vor urma alte discuții și întâlniri între oamenii politici din Timișoara, pentru a lua o decizie legată de viitorul societății care întreține parcurile și spațiile verzi din oraș. Evident, o decizie politică.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.