Secretarul de stat din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Csilla Hegedüs, a declarat, joi, în cadrul Conferinţei Aleşilor Locali ai UDMR de la Târgu Mureş, că există un proiect în valoare de 10 milioane de euro pentru sprijinirea copiilor din comunităţile minoritare să înveţe limba română.

“Atât în Secuime, cât şi în Cluj şi în Partium e problema copiilor şi tinerilor care nu vorbesc bine româneşte. Împreună cu colegul meu Zoltan Kallos (secretar de stat pentru învăţământul minorităţilor din Ministerul Educaţiei, n.r.) am anunţat proiectul în valoare de 10 milioane de euro pentru minorităţi pentru a sprijini copiii din comunităţile minoritare să înveţe limba română. Vom forma 6.000 de profesori pentru a preda limba română ca limbă străină, vom avea noi manuale şi vor fi jocuri în limba română pe telefon, nu doar în engleză, prin care copiii vor putea învăţa româneşte”, a declarat Csilla Hegedüs.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La panelul “Dezvoltare locală şi comunitară cu sprijin guvernamental” din cadrul Conferinţei Aleşilor Locali ai UDMR, alături de Csilla Hegedüs s-au aflat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania