Dacă nu vor citi la timp contoarele, distribuitorii de gaze naturale și energie electrică ar putea fi obligați să achite clienților compensații financiare. Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Zoltan Nagy-Bege a spus că în prezent sunt în dezbatere mai multe măsuri care pot fi aplicate, în contextul în care amenzile nu sunt foarte mari.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Avem în dezbatere publică două modificări ale standardelor de distribuţie la energia electrică şi la gaze naturale şi vom obliga distribuitorii care au sarcina citirii contoarelor, să nu depășească termenul de 6 luni în cazul energiei electrice şi de 3 luni la gaze naturale. Dacă nu vor citi contoarele clienților, automat să plătească o compensaţie pentru acei oameni. Propunerea noastră este ca aceasta să fie de o sută de lei. Bănuiesc că în momentul în care nu vor citi un milion de contoare şi au de plătit o sută de milioane de lei, o să-i coste şi o să fie preocupaţi de asta” – a spus Zoltan Nagy-Bege, potrivit agerpres.

El a adăugat că fiecare consumator are dreptul de a citi contorul şi de a trimite indexul contorului în fiecare lună, iar furnizorul este obligat să factureze. Întrebat dacă sunt companii care au încercat prin această metodă “să îi jegmănească” pe clienţi, vicepreşedintele ANRE a răspuns: “Probabil că sunt“.

credit foto: agerpres

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania