Autoritățile județene bihorene vor înființarea unui nou serviciu pentru spectacole folclorice. După desființarea Ansamblului Crișana, edilii doresc formarea unei alte echipe care să aibă mai multe obiective, printre care organizarea a două evenimente pe săptămână.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

După desființarea Ansamblului Crișana, am încercat să înființăm în două ședințe în oglindă un nou ansamblu. Pentru că această procedură necesita două treimi din voturi, pe care nu le-am obținut, și pentru că e nevoie de servicii folclorice în județul Bihor, am luat decizia să externalizăm aceste servicii. Am luat fondul de salarii al Ansamblului Crișana, am aplicat o corecție de 30%, iar asta înseamnă că plafonul maxim pentru salariile serviciului contractat va fi de 20 de mii de euro pe lună. Bugetul de salarii pe anul trecut al Ansamblului Crișana a fost de 2,82 milioane de lei, iar anul acesta, în urma reducerii de personal, este de 1,69 milioane de lei”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Acesta a mai spus că dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat, Centrul de Cultură al Județului Bihor va definitiva caietul de sarcini până la finalul lunii septembrie, apoi va lansa procedura de licitație.

credit foto: ebihoreanul

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania